Fotoclub Focus toont 42 werken rond de kiosk op het marktplein

Fotoclub Focus toont 42 werken rond de kiosk op het marktplein

Focus-bestuursleden Freddy Van den Brande en Patrick Hufkens met cultuurschepen Jan Melis (rechts) bij de fototentooonstelling in openlucht. Foto: Eykmans Jean

Meerhout -

Door de coronacrisis is het voor de Meerhoutse Koninklijke Fotoclub Focus niet mogelijk om haar jaarlijkse tentoonstelling te houden in een gesloten ruimte. In samenwerking met het lokaal bestuur hing de fotoclub daarom 42 werken van haar leden op in het midden van het dorp, rond de kiosk op het marktplein. De collectie blijft er te bezichtigen tot oktober.

De culturele organisatie van Fotoclub Focus is meteen de eerste in Meerhout sinds het uitbreken van de coronacrisis. Zo lastte het lokaal bestuur onder andere het tweejaarlijkse Meerhouts Amateur Kunsten-festival af. Ook door andere afgelaste manifestaties moesten de cultuurliefhebbers in Meerhout op hun honger blijven zitten.

“Op deze plaats hing bijna een jaar lang een historische collectie foto’s van de periode van de bevrijding van Meerhout. Die foto’s zijn verwijderd en ruimen nu plaats voor de fototentoonstelling in openlucht van Fotoclub Focus. Op die manier kunnen de leden van de fotoclub hun prachtige foto’s delen met de bezoekers van ons marktplein”, zegt cultuurschepen Jan Melis (CD).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio