KFC Heusden schenkt kantinestock aan Sociaal Huis

KFC Heusden schenkt kantinestock aan Sociaal Huis

Drie bubbels: OCMW, KFC Heusden, en burgemeester en schepenen Foto: Geert Herman

Destelbergen -

KFC Heusden heeft een groot hart en een grote maatschappelijke betrokkenheid. De resterende kantinestock van de voetbalclub, met chips, koekjes, speculoos, Icetea en fruitsap, wordt via het Sociaal Huis binnenkort als extraatje toegevoegd aan de voedselpakketten die van daaruit bedeeld worden.

Iets doen voor de medemens in deze barre coronatijden: het was de missie waarmee Frédéric Steyaert, Jean-Pierre Vanlerberghe en Alain Van Hauwaert van derdeprovincialer KFC Heusden naar het gemeentebestuur trokken. Dat resulteerde dinsdagmiddag in een schenking van een heleboel eetbare producten, gaande van chips, over fruitsap, koffiespeculoos, gevulde tassen met Lu-en andere koekjes en Icetea aan het Sociaal Huis in de Kouterlaan.

KFC Heusden schenkt kantinestock aan Sociaal Huis
De kantinestock van KFC Heusden Foto: ghl

“Het voetbalseizoen is door de Covid 19-uitbraak onverwacht en vroeg afgesloten. Dan zijn er een paar opties met onze voorraad: weggooien, uitdelen of aan een goed doel schenken. Wij opteerden voor het laatste, omdat we als voetbalvereniging ook ons maatschappelijk engagement willen tonen”, klonk het bij de delegatie. Burgemeester Elsie Sierens (Open VLD), BCSD-voorzitter en schepen Eva Rombaut (N-VA) en schepen voor Sport en Recreatie Filip Demeyer (Open VLD) waren erg opgetogen over dit engagement en noemden KFC een warme club waarmee ze met alle plezier over de verschillende geledingen van het gemeentebeleid heen mee samenwerken.

KFC Heusden schenkt kantinestock aan Sociaal Huis
Frédéric Steyaert: “Wij tonen graag maatschappelijk engagement en zijn altijd tot hulp bereid.” Foto: ghl

De voorraad komt in het Sociaal Huis erg goed van pas. “Er is een regelmatige bedeling van voedselpakketten aan wie daar nood aan heeft, en in deze coronatijd is dat aantal nog gestegen”, klonk het daar. “We hebben beschikbaar voedsel als pasta, rijst en droge voeding als startpakket, maar dit is een welkome aanvulling. Zeker ook voor gezinnen met kinderen en jongeren. Daarnaast zal deze voorraad ook deels naar het LOI (Lokaal Opvang Initiatief) gaan, waar momenteel zo’n dertig personen verblijven, waaronder ook vijf jonge kinderen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio