Het kleinste voortuintje van het land moet verdwijnen: “Ons groen trekt buren aan”

Het kleinste voortuintje van het land moet verdwijnen: “Ons groen trekt buren aan”

Foto: Alexander Meeus

Brussel / Schaarbeek -

Leen Schelfhout en Xavier Damman moeten het mini-tuintje voor hun deur op politiebevel ontmantelen. Het koppel dat middenin Schaarbeek woont zonder tuin had er niet beter op gevonden dan de ongebruikte plek voor hun garage om te vormen tot tuintje. Een initiatief dat al snel leidde tot een ontmoetingsplek.

“Een buurvrouw vertelde dat ze hier al dertig jaar woont, maar pas nu de rest van de straat leert kennen”, zegt Damman. “Onze tuin geeft een andere reden om op straat te komen dan de auto oppikken. Kinderen staan er altijd met grote ogen naar te kijken. Ons groen trekt buren aan. Hoe cool is dat?” Maar niet iedereen wordt blij van zoveel rebellie. Op Facebook noemen sommigen het koppel “egoïstisch”.

Ook het stadsbestuur wil dat de tuin verdwijnt. Dat lieten de stadswachten aan Damman en Schelfhout verstaan. Ook de politie stond al voor de deur. Het koppel weigert zich erbij neer te leggen en krijgt op sociale media veel bijval. Toch riskeren ze een GAS-boete van 350 euro als ze de tuin niet afbreken.

bekijk ook

Niet in De Schorre, maar wel in je tuin: er komt dan toch een Tomorrowland deze zomer

Monty Python-fan roept volledig dorp uit tot ‘Silly Walks’-zone, dus zetten dorpsgenoten hun beste beentje voor

Samen staan we sterk: menselijke ketting helpt hond en redder uit rivier

Corrigeer

NIEUWS