Wielerkunst in De Velodroom verkocht voor goede doel

Wielerkunst in De Velodroom verkocht voor goede doel

Paul Van Bommel met een schaakbord. De pionnen zijn vervangen door renners. Achter hem de vitrine van De Velodroom. Foto: JB

Boom -

Paul Van Bommel (66), keukenchef met pensioen en notoir wielerliefhebber, leerde in coronatijden dat hij het ook als hobbykunstenaar niet slecht doet. Zijn werk verkoopt hij voor het goede doel: Kom op tegen Kanker.

Paul Van Bommel kwam eerder met de provincie overeen om zijn privéverzameling met honderden wielertruitjes en hebbedingetjes gelinieerd aan het peloton, aan het wielermuseum over te dragen. Hij is gids en conservator in De Velodroom, aan de boorden van de Rupel. Daar stelt hij nu een heleboel van zijn wieler(kunst)werkjes ten toon. “Ik verkoop ze voor het goede doel. Elke euro gaat naar Cis4ever of Kom op tegen Kanker. Tijdens de lockdown ontdekte hij een doos met miniatuurfiguurtjes op fietsjes. Daar heb ik grappige kunstwerkjes die verwijzen naar het wielermilieu mee gemaakt.”

Vrijdag levert hij ook een aantal werken af in wielercafe De Welkom in Noorderwijk, in de buurt van Herentals, hartje Kempen. “Ik ben er vrijdag te gast met wielericoon Yvonne Reynders, viermaal wereldkampioen wielrennen op de weg bij de vrouwen. Mijn werk wordt er eveneens voor Cis4ever verkocht.”

www.deschorre.be/develodroom

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio