VS voeren druk op Syrische regime op: “Wij zullen niet stoppen voor Assad einde maakt aan nutteloze en brutale oorlog”

VS voeren druk op Syrische regime op: “Wij zullen niet stoppen voor Assad einde maakt aan nutteloze en brutale oorlog”

Foto: REUTERS

De Verenigde Staten voeren de druk op de machtshebbers in Syrië verder op. Woensdag kondigde de Amerikaanse regering een rist nieuwe maatregelen aan in het kader van de zogenaamde “Ceasar Act”. Die maakt het onder meer mogelijk buitenlandse partijen te sanctioneren die zaken doen met bepaalde Syrische bedrijven of personen.

In totaal worden 39 mensen geviseerd, onder wie president Bashar al-Assad en zijn vrouw Asma, die voor het eerst op een zwarte lijst van Washington belandt, en ook zijn broer Mahir.

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gaat het om het begin van een campagne die het Syrische regime economisch en politiek verder onder druk moet brengen.

“Wie zaken doet met het regime-Assad, waar men zich ook bevindt in de wereld, stelt zich bloot aan reisbeperkingen en financiële sancties”, verklaarde Pompeo. “Wij voorzien nog veel meer sancties en zullen niet stoppen voor Assad en zijn regime een einde maken aan hun nutteloze en brutale oorlog tegen het Syrische volk, en de Syrische regering een politieke oplossing aanvaardt.”

De geviseerde mensen en bedrijven hebben volgens Pompeo “een sleutelrol gespeeld bij het verhinderen van een politieke en vredevolle oplossing voor het conflict”.

De VS startten hun sancties tegen het Syrische regime in het voorjaar van 2011, toen de protesten tegen Assad begonnen.

Corrigeer

NIEUWS