Vanaf zaterdag ernstige hinder verwacht op Brusselse ring

Vanaf zaterdag ernstige hinder verwacht op Brusselse ring

Foto: Photo News

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht vanaf zaterdag ernstige verkeershinder op de Brusselse binnenring in de omgeving van Wezembeek-Oppem en Kraainem omwille van werken voor de plaatsing van geluidsschermen die dan zullen starten.

Het Agentschap investeert de komende maanden langs de Brusselse ring in Wezembeek-Oppem en Kraainem en langs de E411 in Overijse in totaal 15 miljoen euro in nieuwe geluidsschermen over een afstand van circa tien kilometer.

De aannemer start op zaterdag met de eerste graafwerken in Kraainem. Om de geluidsschermen op een veilige manier te kunnen plaatsen zal de rechterrijstrook ingenomen worden. “Toen het Agentschap in deze zone onderhoudswerken uitvoerde stond het verkeer op de drukke momenten - vooral op weekdagen tijdens de avondspits - aan te schuiven van in Sint-Stevens-Woluwe. We verwachten een gelijkaardige impact, nu de verkeersdrukte opnieuw het precoronaniveau bereikt heeft”, aldus woordvoerder Anton De Coster.

In een eerste fase zal van zaterdag tot aan het bouwverlof gewerkt worden op de Brusselse binnenring. Vanaf 3 augustus zal dat ook het geval zijn zowel op de binnen- als buitenring en zal er in beide richtingen een rijstrook worden afgesloten. Verwacht wordt dat deze werken tot het najaar zullen duren, waarna er gestart wordt met de plaatsing van de geluidsschermen langs de E411 in Overijse.

Corrigeer

NIEUWS