Groothandel Engels verlaat Antwerpen na 90 jaar en bouwt nieuw distributiecentrum in Malle

Video: atv

Malle / Antwerpen -

Het Antwerps familiebedrijf Engels Group gaat een groot distributiecentrum bouwen op de vorig jaar grotendeels vrijgekomen site van de pallettenfabrikant Pasec in Malle. “Op de Paardenmarkt in Antwerpen hebben we geen uitbreidingsmogelijkheden meer”, zegt CEO Jan Engels.

Na negentig jaar verlaat het familiebedrijf de Paardenmarkt in Antwerpen. Het distributiecentrum van 70.000 vierkante meter groot zou tegen 2022 klaar moeten zijn. “Zo spelen we in op de ontwikkeling en groei van ons familiebedrijf”, zegt Jan Engels.

Die zeven hectaren bedrijfsgrond werden gevonden op de terreinen van pallettenfabrikant Pasec aan de Industrieweg in Malle, die vorig jaar in maart 107 van de 137 banen schrapte. Pasec was ooit een van de grootste werkgevers in Malle. De bestaande hangars zullen een make-over krijgen. Pasec blijft zelf wel nog in enkele hangars actief. “We zijn tevreden, want het is toch nog een landelijk gelegen en groen ogend industriegebied”, vindt Jan Engels. “Op de Paardenmarkt in Antwerpen zitten we in hartje stad. Containers, vrachtwagens: het is allemaal onzeker hoelang de stad zulke bedrijfsactiviteiten daar nog gaat toelaten. In Malle kunnen we ons bedrijf met een gerust hart verder uitbouwen.”

Groothandel Engels verlaat Antwerpen na 90 jaar en bouwt nieuw distributiecentrum in Malle
Foto: atv

Vier generaties

In 1927 begon het zakelijk avontuur van Engels Group. Inmiddels heeft al de vierde generatie zijn intrede gedaan in het familiebedrijf. Vanuit het distributiecentrum zullen goederen en producten van de vier divisies verdeeld worden. Engels Group had al langer drie businessunits: Thermo Comfort (airco, stralers, verwarming, warm sanitair water enz.), Engels Surfaces (een duurzaam hygiënisch te onderhouden oppervlaktemateriaal dat gebruikt wordt in keukens, badkamers, medische kabinetten enz.) en Engels Electro Groothandel. Recent kwam daar ook nog Engels Health Care bij, dat onder meer mondmaskers en UVC-lampen verdeelt.

Momenteel werken er zeventig mensen bij Engels Group. In 2019 draaide het bedrijf een omzet van 31 miljoen euro. Ondanks de coronacrisis verwacht het bedrijf een stabilisering wat de omzet betreft. De broers Marc en Jan Engels hopen dat de economische groei tegen 2022 heropstart, zodat het bedrijf zich met de vierde generatie met Thomas Engels en Catherine Engels verder kan ontplooien in Malle. Het distributiecentrum zal ook extra tewerkstelling creëren op het industriegebied van Malle. Alle producten zullen er gescand, verdeeld en opgehaald worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio