Brit betrapt die cocaïne probeert te smokkelen in ... kunstpenis

Brit betrapt die cocaïne probeert te smokkelen in ... kunstpenis

Foto: ss

Brussel / Zaventem / Jette -

Het parket Halle-Vilvoorde heeft vrijdag een gevangenisstraf van 36 maanden gevorderd tegen een Britse man die geprobeerd had cocaïne het land binnen te smokkelen. Het ging weliswaar om een beperkte hoeveelheid, 127 gram, maar de manier waarop was op zijn minst opmerkelijk te noemen: de drugs zaten namelijk verstopt in een kunstpenis. De verdediging vroeg om een straf met uitstel omdat de man met gezondheidsproblemen kampt.

De man werd op 8 februari opgepakt toen hij op de luchthaven Brussels Airport landde met een vlucht uit Jamaica. Bij een eerste test bleek hij positief te testen op cocaïne, waarna de man naar het UZ Jette werd overgebracht voor een diepgaander onderzoek. Daar stelden de artsen en politiemensen vast dat de man zich had uitgerust met een kunstpenis en daarin een hoeveelheid wit poeder had verstopt. Het bleek te gaan om 127 gram cocaïne.

Nierfalen

Volgens de man was hij in Jamaica op bezoek geweest bij zijn moeder en had een kennis hem daar cocaïne aangeboden. Hij zou die meegenomen hebben om eenmaal thuis zelf te gebruiken. Het parket kon niet hard maken dat de man in opdracht van een drugsbende had gehandeld maar eiste toch een gevangenisstraf van 36 maanden.

“Mijn cliënt heeft nierfalen en moet zowel beweging hebben als een goed dieet volgen”, pleitte de advocaat van de Brit. “Beiden lukt niet in onze gevangenissen, daarom vraag ik een gevangenisstraf met uitstel.”

Uitspraak op 24 juni.

Meest gelezen uit de buurt