Ook gehalveerd plan windturbines vindt geen draagvlak

Ook gehalveerd plan windturbines vindt geen draagvlak

Archiefbeeld. Foto: Dirk Kerstens

Antwerpen / Hemiksem / Hoboken -

Het omstreden windturbineproject op de terreinen van Umicore in Hoboken, vlak bij de grens met Hemiksem, kan ook na het terugschroeven van vier naar twee installaties geen genade vinden bij de omwonenden. In Hemiksem alleen al werden 475 individuele bezwaarschriften ingediend.

Na het protest vanuit zowel Hemiksem als Hoboken omtrent de “megalomane” omvang van het project had Umicore-Engie een gewijzigde vergunningsaanvraag ingediend. Daarbij werd het aantal windturbines gehalveerd. De buurt blijft evenwel sceptisch.

“Vanuit Hemiksem alleen zijn er tijdens het onderzoek liefst 475 individuele bezwaren binnengekomen. Van Hobokense zijde heb ik weet van 150 bezwaarschriften die ik zelf richting de stad Antwerpen heb gestuurd”, vertelt Maarten Sterckx van de actiegroep.

De omwonenden hadden garanties gevraagd dat er in de toekomst niet nog twee turbines zouden worden bijgebouwd, maar daar werd niet op ingegaan. Ook de grootte van de turbines is en blijft een struikelblok. Ook de gemeente Hemiksem blijft bij haar negatief advies vanwege de omvang van het project zo dicht bij een woonwijk.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio