Noord-Korea gaat pamfletten sturen naar Zuid-Korea

Noord-Korea gaat pamfletten sturen naar Zuid-Korea

Foto: AFP

Noord-Korea bereidt zich voor om op zijn beurt pamfletten op het Zuid-Koreaans grondgebied te droppen, zo meldden staatsmedia zaterdag. De spanningen tussen de Korea’s lopen weer hoog op nadat activisten vanuit Zuid-Korea eind mei ballonnen met pamfletten richting Noord-Korea hadden verstuurd.

Op dit moment bereiden de “verontwaardigde” Noord-Koreanen zich voor op het “grootschalig uitstrooien van pamfletten” aan het Zuiden, zo meldde het staatsagentschap KCNA. Op foto’s die door de officiële krant Rodong Sinmun worden verspreid, staan sigarettenpeuken en as opgestapeld op gedrukte portretten van de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in.

Noord-Korea heeft de vijandigheden tegen zijn zuiderbuur opgedreven nadat pamfletten met ballonnen vanuit Zuid-Korea over de grens werden gestuurd door een groep Noord-Koreaanse overlopers en Zuid-Koreaanse activisten. Eerder deze week heeft Noord-Korea ook het verbindingskantoor op de grens tussen beide landen opgeblazen. De Zuid-Koreaanse president werd deze week ook al het doelwit van een tirade van de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un, Kim Yo Jong.

Corrigeer

NIEUWS