Vader Djokovic raadt Roger Federer aan om te stoppen: “Hij kan niet accepteren dat Novak en Rafael Nadal beter zullen zijn dan hem”

Vader Djokovic raadt Roger Federer aan om te stoppen: “Hij kan niet accepteren dat Novak en Rafael Nadal beter zullen zijn dan hem”

Foto: Photo News

Juni en juli zijn doorgaans zeer drukke tennismaanden, maar nu Roland Garros (uitgesteld) en Wimbledon (geannuleerd) niet doorgaan, is het voor de mannen en vrouwen uit het wereldje nog even wachten op het eerstvolgende grote toernooi. Roger Federer maakte daar dankbaar gebruik van door een knieoperatie te ondergaan, waardoor hij dit jaar niet meer in actie komt. Srdan Djokovic, de vader van Federers concurrent Novak, denkt echter dat de Zwitser er goed aan zou doen om permanent te stoppen. “Hij speelt nog steeds omdat hij niet kan accepteren dat Novak en Rafael Nadal beter zullen worden dan hem”, luidt het.

Srdan Djokovic deed zijn opmerkelijke uitspraken bij Sport Klub, een sportkanaal uit Servië. “Waarom denk je dat Federer op zijn 40ste nog steeds tennist?”, luidde het. “Je moet je dat eens voorstellen, een man van 40 jaar die nog steeds tennis speelt terwijl hij gewoon thuis zou kunnen zijn en interessantere dingen zou kunnen doen. Maar hij voelt de hete adem van Rafael Nadal en Novak in zijn nek.”

“Hij kan gewoon niet accepteren dat Rafael en Novak beter zullen zijn dan hem. Ga naar huis, man. Voed kinderen op, ga skiën. Doe iets anders. Doe iets”, vertelde vader Djokovic.

Grand Slam-record

Het is inderdaad niet ondenkbaar dat Nadal of Djokovic de Zwitser uiteindelijk zullen inhalen wat het aantal gewonnen Grand Slam-toernooien betreft. Federers teller staat momenteel op 20 gewonnen Grand Slams, maar hij wordt op de voet gevolgd door Nadal (19) en Djokovic (17). Nadal en Djokovic zijn beiden echter een stuk jonger dan Federer: Djokovic werd vorige maand 33 en Nadal vierde begin juni zijn 34ste verjaardag, terwijl Federer in augustus 39 wordt. Beiden hebben in principe dus nog tijd genoeg om het record van de Zwitser af te nemen.

Srdan Djokovic liet tijdens de uitzending ook nog weten dat zijn zoon nog twee, misschien drie jaar te gaan heeft als professioneel tennisser. “Daarna zal hij net zo succesvol zijn als hij was in het tennis”, aldus de vader van Novak.

Vader Djokovic raadt Roger Federer aan om te stoppen: “Hij kan niet accepteren dat Novak en Rafael Nadal beter zullen zijn dan hem”
De familie Djokovic: Novak is de man links, vader Srdan zit rechts. Foto: AFP
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.