Wielrenner Niki Terpstra mag het ziekenhuis verlaten na zware valpartij: “We vragen hem alle rust te gunnen”

Wielrenner Niki Terpstra mag het ziekenhuis verlaten na zware valpartij: “We vragen hem alle rust te gunnen”

Foto: Photo News

Goed nieuws voor Niki Terpstra. De Nederlandse oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen mag zondag het ziekenhuis van Amsterdam verlaten. De 36-jarige Terpstra kwam afgelopen week zwaar ten val tijdens een trainingsrit.

“Hij kan zijn herstel thuis verderzetten”, aldus managementbureau SEG Cycling. “We vragen vriendelijk om onze kampioen en zijn familie alle rust en privacy te gunnen die ze nodig hebben.”

Terpstra heeft sinds zijn overstap in januari 2019 naar Total Direct Energie nog weinig geluk gehad. De Nederlander moest door valpartijen vorig seizoen ook al opgeven in de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Frankrijk. De Nederlander was deze keer met een tweetal renners achter de scooter aan het trainen toen in de buurt van Lelystad ineens ganzen de weg overstaken.

“In een poging om een botsing te vermijden, dook hij met een hoge snelheid weg, raakte van de weg af en vloog via het talud een diepe greppel in waar hij met zijn borstkas vol tegen een rotsblok eindigde”, aldus Ramona Terpstra-Van der Lecq in een reactie aan onze redactie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Almost ready to take this one home!!! ????

Een bericht gedeeld door Ramona Terpstra - Van Der Lecq (@ramonaterpstra) op

Het liet zich aanzien dat met deze zware val het al hevig ingekorte seizoen nu voor de Nederlandse winnaar van de Ronde van Vlaanderen op 1 augustus alweer te vroeg komt. “Bij zulke blessures sta je meestal tien tot twaalf weken aan de kant staat”, verklaarde teamdokter Hubert Long.

De ploeg van de oud-winnaar van Parijs-Roubaix (2014) en de Ronde van Vlaanderen (2018) verwacht dat Terpstra drie maanden buiten strijd zal zijn. Mogelijk komt hij dit seizoen dus nog in actie.

LEES OOK. Vrouw Ramona vreesde uren voor leven van zwaargewonde Niki Terpstra: “Thuis bij de kinderen stort ik echt wel even in” (+)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.