Nederlander had nog maar net gereageerd op record dat hij afpakte van Philippe Gilbert, of daar is er nog eentje sneller op La Redoute

© BELGA

Philippe Gilbert is op twee dagen tijd van de snelste ooit op La Redoute naar nummer drie gezakt. Door toedoen van twee jonge Nederlanders.

Vincent Van Genechten

De cijfers van Gilbert op La Redoute - één van de zwaarste en bekendste hellingen van België - waren indrukwekkend: 20,9 km/u gemiddeld over 1,54 kilometer. Met een tijd van 4’25” deed hij maar liefst zeventien seconden sneller dan de Fransman Romain Bardet.

Gilbert daagde zijn volgers dan ook uit om proberen nog sneller omhoog te rijden. Niet veel later deed er eentje dat ook. De 20-jarige Gijs Leemreize knalde in 4’22” de iconische helling uit Luik-Bastenaken-Luik op. “Die KOM van je was maar van korte duur”, knipoogde de opleidingsploeg van Jumbo-Visma op Twitter.

“Toen ik boven kwam dacht ik dat ik net niet hard genoeg was gegaan, maar ik wist ook niet precies van waar tot waar het segment liep”, aldus Leemreize bij het Eindhovens Dagblad. “Ik dacht dat ik vijf seconden te traag zou zijn. Toen ik terug bij het huisje de route uploadde, zag ik dat ik de snelste was. Nu ik de snelste tijd heb, is het in mijn herinnering een heerlijk klimmetje. Maar ik kan met voorstellen als je net voor top stil valt er weinig leuks aan is. Ik vind het de mooiste klim van de Benelux. Als ik dan een KOM mag kiezen, doe dan maar op La Redoute.”

De woorden van Leemreize waren nauwelijks koud of hij was zijn record al kwijt. Zondag deed de eveneens 20-jarige Nederlander Mathijs Loman nog beter. De renner van Tempo Hoppenbrouwers-Viro - die onlangs naar een plekje in het opleidingsteam van NTT pakte - was zeven seconden sneller dan zijn landgenoot en zette een tijd van 4:15 op de tabellen. En nu, Gilbert?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer