11. 11. 11. op Wereldvluchtelingendag: “Investeer in de mensen in LOI Kwartier Beervelde”

11. 11. 11. op Wereldvluchtelingendag: “Investeer in de mensen in LOI Kwartier Beervelde”

Kamperen aan het gemeentehuis op zondagmorgen Foto: if

Destelbergen -

De eerste kampeerders op staycation in de voortuin van het gemeentehuis van Destelbergen? Nee, het tentje dat er zondagmorgen was neergepoot, had te maken met een prikactie van het 11.11.11-comité dat op Wereldvluchtelingendag aandacht vroeg voor de jongeren in het Lokaal Opvanginitiatief (LOI) in de Burgstraat.

“Niemand kiest ervoor om alles achter te laten en te vertrekken, een compleet onzekere toekomst tegemoet. Omstandigheden dwingen kinderen, jongeren, mensen daartoe. Veel van die mensen stranden ergens onderweg, zonder toekomst”, klonk het bij het lokaal actiecomité dat zondag vroeg uit de veren was om symbolisch een brief te posten op het gemeentehuis, bestemd voor burgemeester Elsie Sierens (Open VLD) en de leden van het gemeentebestuur.

“We vragen aan de lokale beleidsmakers om te investeren in de mensen in het Lokaal Opvang Initiatief kwartier Beervelde in de Burgstraat, in het bijzonder in de kinderen en de jongeren die daar verblijven. Onze brief vraagt ook om concrete solidariteit, zijnde de opvang van een extra aantal minderjarigen die alleen op de vlucht zijn en nu vast zitten in Griekse kampen. De vraag komt van de EU en is gericht aan de lidstaten die de resolutie goedkeurden in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken op 7 mei 2020. Het verzoek zit ondertussen ook in de mailbox van de gemeenteraadsleden. Hopelijk komt onze vraag aanstaande donderdag al op de gemeenteraad”, aldus de actievoerders.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio