Recept voor barbecue: gegrilde zalm met een parfum van sinaasappel en Ricard

Recept voor barbecue: gegrilde zalm met een parfum van sinaasappel en Ricard

Foto: rr

Het barbecueseizoen is volop bezig. Een saté of worstje gaat er natuurlijk altijd in, maar wij hebben enkele recepten verzameld voor als het wat origineler mag zijn. Lees hier hoe je gegrilde zalm met een parfum van sinaasappel en Ricard maakt.

NODIG

6 biologische sinaasappels

4 stukken zalm van 220 g

4 dl Ricard

1 ui, gesnipperd

4 tomaten

2 takken tijm

3 dl olijfolie

2 eetlepels groene olijven, gehakt

2 eetlepels kappertjes

viskruiden

200 g rucola

BEREIDING

Snijd twee sinaasappels, ongepeld, in dunne plakjes. Leg de zalm ertussen en doe alles in een vacuümzak.

Giet er 1 dl Ricard in en trek vacuüm. Laat dit 12 uur marineren in de koelkast. Snijd daarna de schil van de sinaasappels en haal de partjes tussen de vliezen uit. Snipper de ui en pel de tomaten.

Haal het vruchtvlees er uit en snijd het in kleine blokjes. Fruit de ui met de tijm kort in een flinke scheut olijfolie. Blus met de rest van de Ricard en doe er dan de sinaasappelpartjes, de tomatenblokjes, de groene olijven en de kappertjes bij.

Kruid de zalm met viskruiden en gril tussen een grillklem gedurende 6 minuten op een matig hete grill. Gril er eventueel aardappelschijven bij.

Serveer met de rucola en overgiet met de saus.

TIP

Je kunt eventueel garneren met een textura van gegrilde sinaasappel.

Een recept uit de BBQ-bijbel van Peter De Clercq

Corrigeer