Mobilisatie Iris-zorgpersoneel rouwt om overleden verpleegster

(Archiefbeeld)

(Archiefbeeld) © Inge Kinnet

Bijna tweehonderd personen hebben maandagnamiddag deelgenomen aan een mobilisatie voor het Joseph Bracopsziekenhuis in Anderlecht. Op deze derde mobilisatiedag in het Brussels openbaar ziekenhuisnetwerk Iris werd een minuut stilte gehouden voor de verpleegster van de site Elsene die zondagnamiddag overleed aan de gevolgen van COVID-19.

Met de actie, omkaderd door het gemeenschappelijk vakbondsfront, worden de eisen voor een herfinanciering van de gezondheidszorg op federaal en regionaal niveau kracht bijgezet. Eerder waren er acties aan het CHU Brugmann, het universitair ziekenhuis Koningin Fabiola, het CHU Sint-Pieter en het Institut Bordet.

Op de statische mobilisatie bracht een verpleegster van de dienst intensieve zorgen een emotionele getuigenis voor onder meer de Anderlechtse burgemeester Fabrice Cumps en Fabienne Miroir, voorzitter van het OCMW en van de raad van bestuur van de ziekenhuizen Iris Sud.

Dinsdagnamiddag is een volgende mobilisatie gepland voor de ingang van het ziekenhuis van Etterbeek-Elsene. Woensdag wordt de reeks afgesloten voor het ziekenhuis Molière Longchamp.

Meer over Coronavirus