Nu ook derde tennisser en diens hoogzwangere vrouw besmet met corona na Adria Tour

Nu ook derde tennisser en diens hoogzwangere vrouw besmet met corona na Adria Tour

Foto: EPA-EFE

De dominosteentjes blijven vallen na de hoogst controversiële Adria Tour, het tennisevenement in de Balkan dat op poten werd gezet door Novak Djokovic. Nadat zondagavond en maandagochtend de Bulgaar Grigor Dimitrov en de Kroaat Borna Coric positief testten op corona, kwam maandagavond het nieuws dat ook de test van de Serviër Viktor Troicki positief was. Bovendien zou ook diens hoogzwangere vrouw Aleksandra besmet zijn met het virus.

De Serviër Viktor Troicki, nummer 184 op de wereldranglijst, is een vaste dubbelpartner van toernooi-organisator Novak Djokovic. In tegenstelling tot Dimitrov en Coric was Troicki afgelopen week niet aanwezig op de tweede halte van de Adria Tour in het Kroatische Zadar. En week eerder was hij er wel bij in Servië, waar hij het onder meer tegen Djokovic en Zverev opnam. Andere deelnemers aan het toernooi zoals Alexander Zverev, Marin Cilic en Andrey Rublev hebben ondertussen laten weten dat ze een negatieve controle afgelegd. Het blijft wachten op het resultaat van de controle van Novak Djokovic zelf. De nummer één van de wereld koos ervoor om geen coronatest af te leggen in Zadar zoals de andere spelers, maar liet zich controleren in thuishaven Belgrado. Dat resultaat zou er dinsdag moeten zijn. Dan zal Djokovic, die zich voorlopig in stilzwijgen hult, ook voor het eerst reageren in de media.

In totaal zijn er nu al zes positieve tests na de gecontesteerde Adria Tour, waar spelers en publiek het allesbehalve nauw namen met de coronaregels (lees meer): toptennissers Grigor Dimitrov (ATP-19), Borna Coric (ATP-33) en Viktor Troicki (ATP-184), Troicki’s vrouw Aleksandra,de fitnesstrainer van Djokovic (Marko Paniki) en de coach van Dimitrov (Kristijan Groh).

LEES OOK. Collega-tennissers betuigen spijt en zetten zichzelf in quarantaine na Adria Tour, Djokovic vlucht naar huis

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.