Doodsbedreigingen voor Phaedra Hoste: “Ik ben die oneerlijke verwijten over racisme kotsbeu”

Doodsbedreigingen voor Phaedra Hoste: “Ik ben die oneerlijke verwijten over racisme kotsbeu”

Foto: Jan Van der Perre

Voormalige model Phaedra Hoste verschijnt al een tijdje niet meer op tv. Maar vertelt nu in een interview met Dag Allemaal dat ze geen blad voor de mond neemt. Ook niet als ze doodsbedreigingen krijgt. “Ik laat me door niemand het zwijgen opleggen.”

“Ik ben een vrouw met een mening en ik sta op mijn strepen? Ben ik daarom een bitch?”, zegt Phaedra Hoste in een interview met Dag Allemaal. Het voormalige topmodel probeert de laatste jaren uit de media te blijven, maar verkondigt wel geregeld haar mening op sociale media. Onder andere ook over de beeldenstorm en de discussie rond de roetpieten. “Ik heb zelfs doodsbedreigingen gekregen. Vind je dat nog normaal? En de politie doet daar niets mee.”

Maar die doodsbedreigingen houden Hoste niet tegen. “Ik laat me door niemand het zwijgen opleggen. Als mijn mening je niet aanstaat, volg me dan niet. Zo simpel is het.”

Hoste krijgt geregeld het verwijt dat ze racistisch is en dat is ze echt beu. “Ik ben niet links, maar ook niet rechts. Ik zit eerder tussenin, ik volg mijn hart. En racistisch? Ik heb het altijd opgenomen voor wie gepest werd, van welke cultuur dan ook.”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees