Rani De Coninck na zware hersenschudding: “Toen ik tijdens het koken niet meer wist wat ik deed, maakte ik me toch zorgen”

Rani De Coninck na zware hersenschudding: “Toen ik tijdens het koken niet meer wist wat ik deed, maakte ik me toch zorgen”

Foto: ISOPIX

Radio-presentatrice Rani De Coninck maakte in januari een lelijke val tijdens een skitrip en ziet daar nog steeds van af. Ze herstelt van een zware hersenschudding en ging daardoor al vroeger in quarantaine dan de rest van ons land. “Ik kon ook nauwelijks iets onthouden”, zegt ze in een interview met Dag Allemaal.

Rani De Coninck zit al heel wat langer in lockdown dan de meeste mensen in ons land. Tijdens een skitrip met enkele luisteraars van JOE in januari maakte ze een zware val. En de effecten daarvan voelt ze nog steeds. “Plots ben ik achterover, keihard op mijn hoofd gevallen. Ik voelde al direct dat er iets niet klopte.” Toch maakte ze nog twee dagen radio voordat ze naar de dokter trok. Het verdict: een zware hersenschudding en een whiplash. De Coninck moest dus goed uitrusten.

Met de auto rijden mocht ze niet, dus kwam JOE bij haar thuis een kleine radiostudio installeren. Maar ook dat was niet zo gemakkelijk. Ze moest geregeld even gaan platliggen tussen de muziek door.

Maar door haar thuisstudio ging haar persoonlijke lockdownperiode dus wat vroeger in dan bij de meeste mensen. “Ik heb lang last gehad van duizeligheid en concentratiestoornissen. Ik kon ook nauwelijks iets onthouden. Toen ik me tijdens het koken afvroeg wat ik aan het doen was, begon ik me zorgen te maken.” Maar in het ziekenhuis hebben ze haar gerustgesteld en uitgelegd dat het herstel van een hersenschudding heel lang kan duren. “Intussen is alles weer in orde. En het is medisch bewezen dat ik toch hersenen heb.”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees