Geurhinder in ruime omgeving, brandweer zoekt vruchteloos naar oorzaak

Geurhinder in ruime omgeving, brandweer zoekt vruchteloos naar oorzaak

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zelzate / Evergem / Assenede -

In Zelzate en de ruime omgeving was er dinsdag lange tijd een pertinente geur waar te nemen. De brandweer werd al vroeg opgeroepen voor een melding in Ertvelde, maar de oorzaak werd niet gevonden.

De ganse voormiddag was de ruime omgeving van Zelzate in de ban van een sterke geurhinder. Er kwamen meldingen binnen vanuit Rieme, Zelzate, Assenede tot in Boekhoute en Sas-van-Gent. Volgens waarnemend burgemeester Geert Asman (PVDA) moest de bron ergens in het zuiden liggen, gezien de huidige zwakke zuid-zuid-oostenwind. “Het gaan om een petroleum- en teergeur. De omliggende bedrijven werden gecontacteerd met de vraag of er ergens een incident werd gemeld, maar dit bleek negatief”, zegt Asman.

Ook Kurt De Kock van de brandweerzone Centrum tast in het duister. “Van overal kwamen meldingen binnen, maar wij konden geen bron vinden.”

De eerste melding van geurhinder kwam rond 8.30 uur binnen vanuit Ertvelde. De dienst omgevingsinspectie kwam ter plaatse om de oorzaak te zoeken. De hulpdiensten gaven omwonenden het advies mee om ramen en deuren te sluiten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio