VRT overweegt terugkeer naar assisen na succes van ‘De twaalf’

VRT overweegt terugkeer naar assisen na succes van ‘De twaalf’

Krijgt de gesmaakte zondagavondserie ‘De twaalf’ een tweede seizoen? Eén bekijkt alvast de mogelijkheid. Dat de dramareeks met Maaike Cafmeyer (47) een afgerond verhaal vertelde, vormt geen struikelblok.

Afgelopen winter leefde Vlaanderen intens mee met Frie Palmers (Maaike Cafmeyer) en de twaalf juryleden die op haar assisenproces moesten beslissen of ze schuldig was aan dubbele moord. In de laatste aflevering van de reeks viel het verdict, maar de boeken zijn nog niet toe voor De twaalf. Eén ziet een vervolg op de dramareeks zeker zitten. Er wordt bekeken hoe dat tweede seizoen er zou kunnen uitzien. “Het project zit momenteel in de onderzoeksfase”, zegt woordvoerder Hans Van Goethem. “Veel meer kunnen we er nu nog niet over kwijt.”

Het Vlaams Audiovisueel Fonds gaf al 75.000 euro steungeld voor het schrijven van het script. Scenaristen Bert Van Dael (Clan, Beau séjour) en Roel Mondelaers (De vijfhoek, Welp, Plan Bart) zijn opnieuw verbonden aan het project, nadat ze met Sanne Nuyens ook het eerste seizoen schreven. Inhoudelijk kan het nieuwe verhaal nog verschillende richtingen uit. Zo kiest Van Dael mogelijk voor een nieuwe zaak met een andere cast, zoals hij ook deed voor Beau séjour 2. Daarin schuift de focus op naar een moord bij de marine in Zeebrugge, nadat het eerste seizoen rond een moord in een Limburgs hotel draaide. De opnames voor Beau séjour 2 zijn afgerond, en Eén zendt de reeks wellicht komende winter uit.

Corrigeer

MEER NIEUWS