Edegem maakt werk van jaarmarkt light

De drukke jaarmarkt krijgt in 2020 een lightversie.

De drukke jaarmarkt krijgt in 2020 een lightversie. © Filip Spoelders

Ondanks de onzekerheid voor evenementen door het coronavirus stelt de gemeente Edegem donderdag een lightversie van de jaarmarkt voor.

fisp

De jaarmarkt is het eerste weekend van september een trekpleister voor Edegemnaren en bezoekers uit de regio. Dit jaar zal het minder druk worden, maar de gemeente en het jaarmarktcomité willen toch iets voorzien. “De afgelopen weken zijn we samen met het jaarmarktcomité in de weer geweest om onze inwoners aantrekkelijke alternatieven te bieden en er in Edegem een bruisend weekend van te maken. Er zal zeker een kermis staan voor onze jongste inwoners. De rommelmarkt vervangen we door een garageverkoop over heel Edegem. Tot slot zullen er een aantal kleinere activiteiten zijn”, vertelt schepen van Evenementen Koen Michiels (N-VA).

Donderdag wordt het volledige programma bekendgemaakt. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat de E!Trail ook zou doorgaan, maar die werd uiteindelijk uitgesteld.

De jaarmarkt vormt voor veel Edegemse verenigingen een bron van inkomsten. Om deze gemiste inkomsten te compenseren, krijgen de jeugd-, sport- en cultuurverenigingen financiële steun.

Groen opperde een ‘zomernoodbudget’ van maximum 500 euro per vereniging. Uiteindelijk werkten de gemeenteraadsleden een steunpakket in drie fases uit. “In de eerste plaats betalen we met de Vlaamse overheidssubsidies de kosten terug die onze verenigingen door dit virus opliepen. We doen dit met een vergoeding op basis van het aantal leden en aan de hand van enkele bewijsstukken. Vervolgens zullen wij het restbedrag van de subsidies verdelen over de Edegemse jaarmarktverenigingen. Tot slot zullen onze erkende verenigingen hun jaarlijkse lokale subsidie sneller ontvangen”, zegt burgemeester Koen Metsu (N-VA).

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio