Zware aardbeving treft Mexico, minstens zes doden

Zware aardbeving treft Mexico, minstens zes doden

Foto: EPA-EFE

In Mexico heeft zich dinsdag een zware aardbeving voorgedaan, zo heeft het Amerikaans Geofysisch Instituut gemeld. Met een kracht van 7,4 op de schaal van Richter werd ook meteen een tsunami-alarm ingesteld. De aardbeving zou aan zeker zes mensen het leven gekost hebben. Hoeveel gewonden er zijn, is niet bekend.

Volgens een nieuwe balans zijn er bij de aardbeving in Mexico zes mensen om het leven gekomen. Twee personen werden meegesleurd door de modderstroom. Een van hen overleefde het niet. Een andere persoon raakte gewond in een raffinaderij. Die moest worden stilgelegd nadat er brand was uitgebroken. De beving met magnitude 7,4 trof vooral de zuidelijke kustregio Oaxaca, waar zich het epicentrum bevond. Alle dodelijke slachtoffers vielen daar.

Veel mensen hebben hun huizen verlaten uit angst voor naschokken. In de eerste zes uur na de beving zijn 447 naschokken geregistreerd, de zwaarste had een magnitude 4,6.

Verschillende gebouwen liepen schade op. Zo ook een ziekenhuis in San Bartolo Coyotepec. In de hoofdstad Mexico-Stad vielen volgens het stadsbestuur twee gewonden.

De beving vond plaats op 26 kilometer diepte. De schok was in de hoofdstad Mexico-Stad te voelen, ruim 700 kilometer verderop. Daar renden inwoners de straat op. Twee mensen in de hoofdstad raakten gewond door de schokken en zeker dertig gebouwen liepen schade op.

Nog geen drie jaar geleden stierven in Mexico 370 mensen door een aardbeving met een kracht van 7,1. In 1985 kwamen in Mexico-Stad en omgeving meer dan 10.000 mensen om het leven door een aardbeving.

Tsunami-alarm

Na de aardbeving werd een tsunami-alarm uitgevaardigd. Daaruit bleek dat golven tot drie meter hoog een zone van 1.000 kilometer rond het epicentrum kunnen treffen.

De schok was tot in de hoofdstad te voelen. Nadat alarm werd geslagen, zijn vele mensen de straat opgerend, velen ook zonder een mondmasker als bescherming tegen het nieuwe coronavirus. President Andres Manuel Lopez riep de bevolking op om kalm te blijven.

Corrigeer

NIEUWS