Nederlander ontdekt duizenden gestolen pakjes van AliExpress op Belgische parking

Een Nederlandse man, die afgelopen weekend een verlaten staalfabriek in Luik ging verkennen, stootte op de parking op duizenden achtergelaten pakketjes. De berg pakketten, allemaal afkomstig van AliExpress, werd omsingeld door enkele mannen, die toen ze hem zagen meteen op de vlucht sloegen.

lla

De verrassing was groot toen Jan van der Kraan, oorspronkelijk afkomstig uit Nederland, aankwam op de parking. De urban explorer trekt er geregeld op uit om op verlaten plaatsen foto’s en video’s te maken. Maar zo verlaten was het terrein niet. “Op de parking stond een vrachtwagen”, zegt hij aan het Nederlandse AD. “Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat er mannen rond de vrachtwagen stonden. Ze droegen handschoenen en rommelden tussen de pakketten. Toen ze mij zagen, met mijn camera in de hand, sloegen ze op de vlucht.”

© Facebook Jan van der Kraan

De grond was bezaaid met opengesneden pakketten. “Er lag echt van alles tussen: van voorbinddildo’s tot gepersonaliseerde gsmhoesjes. Op de dozen stond dat ze afkomstig waren van AliExpress.”

Maar niet alleen de pakketten bleken gestolen. “Het zeil van de vrachtwagen was opengesneden. Ook zaten er geen nummerplaten meer op.” Jan belde de politie maar dat liep niet van een leien dakje. “In Luik spreken ze alleen maar Frans, dat begrijp ik niet. Ik belde dan maar naar de politie van Riemst maar daar konden ze mij niet helpen. Ze wilden het ook niet doorgeven aan hun collega’s.”

Wat er ondertussen gebeurde met de pakketten, is niet duidelijk.