Kim Kardashian opnieuw onder vuur voor wespentaille

In een nieuw filmpje op Instagram verschijnt Kim Kardashian voor de spiegel in een lichtroze korset. Haar taille is zo smal, dat sommige fans in de reacties speculeren dat de Amerikaanse realityster ribben liet weghalen om erin te passen. Anderen vinden de outfit dan weer niet kunnen omdat ze een vertekend ideaalbeeld opdringt.

vwh

Het filmpje is niet nieuw, zo laat Kim weten. “Ik vond dit net op mijn telefoon, een herinnering aan een speciale trip naar Londen vorig jaar. Ik sprak er af met ontwerper Mr. Pearl. Ik droeg een korset in deze aard voor het vorige Met Ball, maar het zat die avond niet goed. Ik wilde het zo hard om in mijn archief te bewaren dat ik een ander liet maken. We zouden ook zomaar even aan kostuums begonnen kunnen zijn om mijn aankomende veertigste verjaardag te vieren”, schreef ze bij de korte video van zichzelf, helemaal ingepakt, voor de spiegel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hoewel de ster haar pakje trots toont, duurde het niet lang eer er kritiek kwam op haar outfit. “Komaan iedereen. Dit kan niet normaal of comfortabel zijn. Stop met het verspreiden van de verkeerde boodschap aan jonge vrouwen. Dit knellende kledingstuk beschadigt je lichaam”, staat er onder meer te lezen. “Dit is echt niet oké” en “dit is niet menselijk”, passeerden ook al de revue tussen de commentaren.

Na het befaamde Met Gala van 2019 in New York, kreeg de mama van vier ook flink wat kritiek op haar kledingkeuze, die haar een wespentaille opleverde. Een paar maanden na het evenement ontkende ze dat ze ribben liet weghalen om de creatie van Thierry Mugler te dragen. Ze zei toen in een interview met The Wall Street Journal dat ze echter “nog nooit eerder zoveel pijn had gehad” in een outfit. “Ik zou foto’s moeten laten zien van na het dragen van de jurk. Er zaten zo veel deuken in mijn buik en rug.”

Meer over Kim Kardashian

MEER NIEUWS