Kunststudenten regeren ‘De campus cup’ en derde seizoen is al verzekerd

Kunststudenten regeren ‘De campus cup’ en derde seizoen is al verzekerd

Presentator Otto-Jan Ham. Foto: Canvas

De campus cup is toe aan de finale. Maar drie dingen kunnen we nu al met zekerheid zetten: er zal een hogeschool winnen én studenten van een artistieke opleiding. Én er komt een derde seizoen.

Vorig jaar trokken de studenten rechten van UGent nog aan het langste eind, en ook deze keer zit er nog een Gents team in de wedstrijd. In de finale neemt het Conservatorium van HOGENT (KASK) het op tegen de opleiding Drama van de Luca School of Arts, ook wel bekend als het vroegere Lemmensinstituut in Leuven.

Kunststudenten regeren ‘De campus cup’ en derde seizoen is al verzekerd
Drama LUCA School of arts Foto: VRT

De Gentenaren (Yassin, Timoty, Renaat en Geertje) verzekerden zich woensdag pas van een finaleticket door de studenten wiskunde van de UAntwerpen te verslaan. Die begonnen nochtans sterk aan de halve finale. Na de eerste twee rondes was de tussenstand in het voordeel van de studenten uit Antwerpen. Maar HOGENT kwam gestaag terug en wipte zelfs over Antwerpen. De droom van UAntwerpen om een eerste keer de finale van De campus cup te bereiken werd al snel aan diggelen geslagen. De studenten uit Gent raasden als een pletwals door de finale: 5-0 na eveneens 5 vragen en ‘matchpunt’ op vraag 6.

Allersnelste finaletijd

Donderdagavond wachten dramastudenten Jonathan, Pleun, Ellis en Tristan hen op. In de ranking na zeventien afleveringen scoorden zij met een toptijd van 54 seconden het best. Daarmee zetten de studenten van de Luca School of Arts in de voorronde de allersnelste finaletijd ooit neer. Kunnen ze hun favorietenrol waarmaken?

Kunststudenten regeren ‘De campus cup’ en derde seizoen is al verzekerd
Het Conservatorium van Gent Foto: VRT

Het tweede seizoen van de quiz kreeg overigens een zeer goed rapport. Gemiddeld keken er 317.949 mensen, tegenover 258.166 vorig jaar. Vlaanderen mag zich overigens al opmaken voor een nieuwe en derde editie. Die verschijnt in het voorjaar van 2021 op Canvas.

‘De campus cup’, Canvas, 22.20 uur

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees