De Weg-Wijzer en VBS Sint-Jozef beloond voor Operatie Proper

De Weg-Wijzer en VBS Sint-Jozef beloond voor Operatie Proper

Klas 2B van De Weg-Wijzer Foto: idm

Lochristi -

Vrije Basisschool De Weg-Wijzer en VBS Sint-Jozef worden door IDM beloond met respectievelijk 711 en 1500 euro voor hun engagement en acties rond zwerfvuil in het bijna voorbije schooljaar.

Voor het derde jaar op rij organiseerden IDM en Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort, het project Operatie Proper. 34 scholen en 9 verenigingen uit de IDM-regio engageerden zich afgelopen schooljaar om op de eigen terreinen en daarbuiten acties te ondernemen om het rondslingerende zwerfvuil terug te dringen. In Lochristi vallen de Vrije Basisschool De Weg-Wijzer uit Zaffelare en Vrije Basisschool Sint-Jozef uit de Bosdreef in de prijzen.

De initiatieven van de 43 beloonde projecten waren heel uiteenlopend. Maandelijks trokken alle deelnemers minstens een keer op pad om het zwerfvuil op te ruimen, maar ze organiseerden ook heel wat acties om het de kiem in te smoren: genoeg vuilnisbakken op de juiste plaatsen, kraantjeswater op het menu, koeken en boterhammen in brooddozen, ludieke en leerrijke spelnamiddagen, … IDM ondersteunde hen hierbij inhoudelijk en stond hen bij met een hele vloot aan educatief- en opruimmateriaal.

In totaal werd 36.231 euro verdeeld over de deelnemers. De meeste beloningen gingen gepaard met een engagement voor een nieuwe actie in het schooljaar 2020-2021.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio