Familie van overleden Colruyt-bediende dient klacht in: “Hij mocht van zijn baas geen mondmasker of handschoenen dragen”

Mohamed Nahi, hier met zijn vrouw Samia Doghmi.

Mohamed Nahi, hier met zijn vrouw Samia Doghmi. © rr

De familie van Mohammed Nahi, een 32-jarige Colruyt-bediende uit Vorst die overleed aan de gevolgen van het coronavirus, heeft donderdag klacht ingediend bij het Brusselse parket. De familie verwijt de supermarktketen dat ze nalatig is geweest in het beschermen van haar personeel. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de familie, meester Adbelhadi Amrani.

jvh

Mohammed Nahi overleed begin april nadat hij zeven dagen eerder positief had getest op Covid-19. Volgens zijn familie volgde hij alle veiligheidsmaatregelen strikt op maar mocht hij van zijn baas geen mondmasker of handschoenen dragen tijdens zijn werk. De familie is er dan ook van overtuigd dat de man het virus op het werk heeft opgelopen.

LEES OOK. Nabestaanden Colruyt-medewerker eisen schadevergoeding: “Hij vroeg zelf om mondmasker, maar dat werd geweigerd”

“Op het moment van zijn besmetting zat 53 procent van het personeel van zijn Colruyt-filiaal ziek thuis met corona”, aldus de schoonbroer van Mohammed Nahi bij Bruzz. Een maand geleden had het Brusselse arbeidsauditoraat al een onderzoek geopend naar de feiten, na een klacht van de familie.

Colruyt: “Geen details uit respect voor het slachtoffer”

“Aangezien dit gaat over een lopend juridisch dossier, wenst Colruyt Group zich te onthouden van het geven van details en dit uit respect voor het slachtoffer, zijn familie en al zijn collega’s”, zegt persverantwoordelijke Hanne Poppe. “Dit vraagt voor ons om de nodige sereniteit. We wensen wel te benadrukken dat we meermaals getracht hebben de familie te contacteren en psychologische ondersteuning vanuit onze medische dienst aangeboden hebben. De familie is hier echter niet op ingegaan.”

Volgens de woordvoerster heeft de supermarktketen van bij het begin van de uitbraak van het coronavirus steeds de aanbevelingen van de overheid strikt opgevolgd. “Er is in onze winkels nooit een verbod geweest tot het dragen van een mondmasker door onze medewerkers”, klinkt het.

Colruyt Group betwist ook dat 53 procent van de medewerkers van de winkel in Vorst thuis zat met het coronavirus. “Meer dan de helft van de medewerkers van éénzelfde winkel thuis met een besmetting van Covid-19: we benadrukken dat dit absoluut onwaar is.”

Meer over Coronavirus

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie