Groetjes uit Borgerhout trakteert thuisblijvers op Bollywood en cinema

Groetjes uit Borgerhout trakteert thuisblijvers op Bollywood en cinema

Fans van Bollywoodfilms kunnen in de Peperbus leren dansen. Foto: Bollyfit

Borgerhout -

De thuisblijvers in Borgerhout krijgen geen kans om zich te vervelen deze zomer. Met de zomercampagne Groetjes uit Borgerhout wordt een ruim aanbod aan activiteiten aangeboden, van Bollywood-dansen tot openluchtcinema op Spoor Oost.

Onder het motto ‘Je zomerbestemming ligt om de hoek’ wil het districtsbestuur de Borgerhoutenaren die deze zomer thuis blijven een mooie en veilige zomer bezorgen.

“De pleinen, speelplaatsen van Borgerhoutse scholen, het districtshuis en Spoor Oost vervangen deze zomer de Ardennen, de Provence of een dagje aan zee”, zegt districtsburgemeester Marij Preneel (Groen). “Deze zomer wordt anders dan anders omdat veel mensen thuisblijven. Met speelstraten en een fijn en gratis aanbod maken we er samen een mooie zomer van.”

Het programma:

* De overdekte hangar op Spoor Oost zal enkele malen dienst doen als het prachtige decor voor een openluchtcinema.

* Wie enkele coole dance moves onder de knie wil krijgen, komt beste naar de Peperbus. Moves Borgerhout leert de deelnemers de leukste choreografieën aan van hiphop tot modern dance.

* Voor de liefhebbers van Bollywood is er Bollywood dansen met lerares Nikita. Zij neemt de deelnemers mee naar haar wortels en leert hen de sierlijke heup- en handbewegingen en specifieke gezichtsexpressies die verbonden zijn aan deze dansen. Deze activiteit vindt ook plaats in de Peperbuskerk aan het Krugerplein. Deelname is gratis.

* Wie het districtshuis eens echt wil leren kennen, kan dit doen via een luisterverhaal. Verteller en Borgerhoutenaar Johan Petit is in dit luisterverhaal de stem van Oscar, een bode die echt heeft bestaan. Aan de hand van weetjes en anekdotes loodsen hij en de andere stemacteurs de bezoeker door het districtshuis.

* Een zomer is niets zonder de zomerbars. In Borgerhout zijn er twee: Boelaer Zomerbar en Bar Oost. Zij zijn vanaf vrijdag elk weekend open. Er zullen ook geregeld culturele optredens plaatsvinden.

* Er zijn voor de kinderen ook heel wat zomerkampen. Het aanbod is zeer divers, van een pop- en rockkamp tot verschillende sportkampen.

www.groetjesuitborgerhout.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio