KASK Gent wint tweede seizoen ‘Campus cup’ dankzij hun kennis van de Bijbel: “Dank u, mama”

KASK Gent wint tweede seizoen ‘Campus cup’ dankzij hun kennis van de Bijbel: “Dank u, mama”

Na een spannende finale wonnen de studenten van KASK Gent de tweede editie van De campus cup. Foto: De campus cup

’t Is gebeurd, zou Erik Van Looy zeggen. Otto-Jan Ham hield het donderdagavond bij “Het is ongelooflijk”, toen hij de studenten van het Gentse KASK de Campus Cup overhandigde. Na een spannende finale haalden Yassine, Timothy, Renaat en Geertje het van hun tegenspelers uit de Luca School of Arts. Met dank aan hun katholieke opvoeding.

Ze waren aan elkaar gewaagd, de teams van het Conservatorium van Hogeschool Gent (KASK) en de opleiding Drama van de Luca School of Arts in Leuven. Stond het ene team tien punten voor, dan werd het tijdens de volgende vraag steevast ingehaald door het andere. Tijdens de eerste helft van de finale eindigde zowat iedere ronde met een gelijkspel.

Maar toch waren het de studenten uit Gent die uiteindelijk de hoofdprijs wegkaapten na een spannende finale. Nochtans begonnen ze benadeeld aan de laatste ronde. Tien vragen waren er te beantwoorden, om het snelst afdrukken was de boodschap. Doorheen de aflevering behaalden de KASK-studenten slechts één vrijstelling, terwijl de Luca-studenten er vier in de wacht sleepten. Vier keer kregen zij dus de kans om snel te overleggen over een antwoord.

De doorslaggevende vraag was er een over de Bijbel: hoe heet het eerste Bijbelboek uit het Oude Testament? Otto-Jan Ham had de vraag nog niet afgemaakt of er werd al afgedrukt. “Genesis”, zei Timothy met een korte aarzeling. Waarop de vier Gentse studenten overladen werden met confetti. “Ik heb een katholieke opvoeding gehad”, klonk het. “Bedankt, mama.”

Na de zege van de rechtenstudenten van de UGent vorig jaar wint nu dus voor de tweede keer op rij een Gentse school De campus cup. De beker blijft dus in de Arteveldestad, maar verhuist van de universiteit naar de hogeschool.

LEES OOK. Kunststudenten regeren ‘De campus cup’ en derde seizoen is al verzekerd

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees