Man deelt naam met acteur Hugh Grant: “Nooit veel van gedacht, tot één avond in 1995”

Man deelt naam met acteur Hugh Grant: “Nooit veel van gedacht, tot één avond in 1995”

Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Bij de naam Hugh Grant denken wel allemaal aan films zoals Four Weddings and a Funeral, Notting Hill en Two Weeks Notice. Maar wat als je een naam deelt met de bekende acteur. Personal trainer Hugh Grant heeft er al heel zijn leven mee te maken. Maar stond er eigenlijk nooit echt bij stil.

“Een naam delen met Hugh Grant was voor mij nooit een big deal, tot één nacht in 1995. Na die nacht werd mijn naam een gigantisch gespreksonderwerp - en dat is het vandaag nog”, schrijft Hugh Grant, de personal trainer, in een artikel in Metro. “Een jaar nadat Four Weddings and a Funeral een hit was geworden, werd Grant gearresteerd in Los Angeles voor orale seks op een publieke plaats met een sekswerker. De volgende dag leek het alsof ik van iedereen telefoon kreeg om te vragen of ik het nieuws had gezien.”

“Iedereen dacht dat zijn carrière over was, maar dat was niet het geval. De conversatie rond het schandaal veranderde snel in lof voor zijn films zoals Notting Hill, Bridget Jones’ Diary en Love Actually. En, om eerlijk te zijn, of mensen nu positief of negatief over hem spreken, het heeft me altijd geholpen. Vroeger zat ik in de verkoop en niks breekt beter het ijs dan mensen die zich realiseren dat je een naam deelt met een bekendheid.”

Grant werd er dan ook op alle mogelijke manieren op aangesproken. “Is dat echt jouw naam? Heb je je naam veranderd? Hebben je ouders je naar de acteur vernoemd?” Vooral die laatste vindt Grant grappig, want hij en de acteur zijn ongeveer even oud.

“Er zijn zeker ergere mensen om een naam mee te delen. En ik ben ook wel fan van zijn films. Ik heb nog nooit contact met hem gehad, maar dat zou ik wel leuk vinden. Als een personal trainer denk ik er soms aan hoe grappig het zou zijn als ik hem zou trainen. ‘Hugh Grant gespot tijdens workout met zijn trainer Hugh Grant’. Ik kan de krantenkoppen al zien.”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees