Een dag later dan gepland: Emma Meesseman nu toch op het vliegtuig richting Amerika voor herstart van WNBA

Een dag later dan gepland: Emma Meesseman nu toch op het vliegtuig richting Amerika voor herstart van WNBA

Foto: Olivier Matthys

Ze moest normaal al in de Verenigde Staten zijn, maar een foutief gespelde naam gooide roet in het eten van Emma Meesseman. Een dag later lukte het wel voor de WNBA-kampioene.

LEES OOK. Eerste poging van Emma Meesseman om naar de VS te reizen mislukt: “Goed of slecht, maar het zal een avontuur worden” (+)

Tweede keer, goede keer. Emma Meesseman kan naar Washington vertrekken. Donderdag stond ze aan de balie met een papier waarop haar naam verkeerd stond (Meeseman in plaats van Meesseman), vrijdag kan ze toch na een maandenlang verblijf in België afreizen naar de VS.

De Belgian Cat reist via Frankfurt naar haar Amerikaanse verblijf in Washington. Daar moet ze eerst zeven dagen in quarantaine en zal ze zich moeten laten testen op het coronavirus vooraleer ze begin juli naar de WNBA-bubbel (met twaalf teams) in Bradenton kan afreizen.

Meesseman verdedigt vanaf 24 juli de titel met de Mystics. Vorig seizoen ontpopte de West-Vlaamse zich tot de ster in de play-offs en werd ze verkozen tot beste speelster van de finale tegen Connecticut (3-2). Dit seizoen moet ze het wel zonder Kim Mestagh doen, en basisspeelsters Natasha Cloud (28) en LaToya Sanders (33). Het reguliere seizoen zal bestaan uit 22 wedstrijden (zonder publiek) en de play-offs eindigen normaal gezien in oktober.

LEES OOK. Emma Meesseman verdient deze zomer 105.000 euro in de WNBA: 342 keer (!) minder dan NBA-ster Curry (+)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.