André Gyselbrecht blijft in de cel

André Gyselbrecht blijft in de cel

Foto: DVH

André Gyselbrecht (69), de huisdokter uit Ruiselede die in de zaak van de kasteelmoord veroordeeld werd tot 21 jaar gevangenisstraf, krijgt geen vervroegde invrijheidstelling onder elektronisch toezicht. Dat heeft de Gentse strafuitvoeringsrechtbank beslist. De dokter mag de rest van zijn straf dus niet verder thuis uitzitten met een enkelband.

Gyselbrecht had aan de strafuitvoeringsrechtbank gevraagd om de gevangenis van Beveren met een enkelband te mogen verlaten om voor zijn vrouw Monique te zorgen en zich te wijden aan een zinvol project. Maar de Gentse strafuitvoeringsrechtbank acht de tijd nog niet rijp. De voorbije maanden mocht hij al enkele keren genieten van penitentiair verlof. Maar echt permanent de gevangenis van Beveren verlaten om zijn straf onder elektronisch toezicht uit te zitten wordt hem nog niet gegund. Zijn reclasseringsdossier wordt voorlopig niet aanvaard. “We zullen in de nabije toekomst een nieuwe aanvraag tot elektronisch toezicht indienen”, bevestigt zijn advocaat Johan Platteau aan onze redactie.

André Gyselbrecht werd vorig jaar door het Gentse hof van beroep veroordeeld als opdrachtgever voor de moord op zijn schoonzoon Stijn Saelens. Die werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in Wingene. In eerste instantie beweerde Gyselbrecht dat hij het slachtoffer enkel een lesje wilde leren, maar op het correctioneel proces in Brugge bekende hij zijn rol uiteindelijk toch.

bekijk ook

Acht maanden na veroordeling in ‘Kasteelmoord’: André Gyselbrecht heeft gevangenis van Beveren tijdelijk verlaten

Corrigeer

MEER NIEUWS