Alleenstaande man van 35 komt om het leven bij brand in appartement: geen vermoeden van kwaad opzet

Alleenstaande man van 35 komt om het leven bij brand in appartement: geen vermoeden van kwaad opzet

De brand woedde in een appartement op de tweede verdieping. Foto: pdv

Zingem -

Bij een brand in een appartement aan de Ouwegemsesteenweg in Zingem is in de nacht van zaterdag op zondag een 35-jarige man om het leven gekomen. De eerste vaststellingen wijzen op een accidentele brand.

De hulpdiensten werden zondagochtend rond 0.30 uur gealarmeerd voor een brand in een appartement aan het kruispunt van de Ouwegemsesteenweg met de gewestweg N60 in de Kruisemse deelgemeente Zingem. Dat is op het zogenaamde kruispunt ’t Peerdeke. Het was een buur die alarm sloeg nadat op de tweede verdieping het brandalarm was aangesprongen en rook en een brandgeur werden waargenomen.

Meteen ook waren er sterke vermoedens dat de bewoner van het appartement, een alleenstaande man van 35 jaar, nog binnen was. In afwachting van de komst van de hulpdiensten lukte het niet om de man te wekken.

Ramen gebarsten

De brandweerposten van Oudenaarde en Gavere kwamen samen met de medische diensten en de lokale politie ter plaatse. “In het appartement waren op de tweede verdieping vlammen zichtbaar. De woonkamer stond zowat in lichterlaaie”, zegt kapitein Luc Vande Fonteyne van de brandweerpost Oudenaarde.

“Uit het appartement kwam ook al rook en door de hitte waren de ramen aan de voorkant al gebarsten. Het was nog net geen uitslaande brand. We hebben de brand tegelijk van buitenaf en van binnenuit aangevallen.”

Branddeskundige

Tijdens de bluswerken werd de bewoner in het appartement levenloos aangetroffen. Het slachtoffer lag naast een zetel, hulp kon niet meer baten. De brandweer kon voorkomen dat aanpalende appartementen brandschade opliepen. Er was wel wat rookschade.

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde, vorderde een branddeskundige om de precieze oorzaak van de brand te onderzoeken. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen vermoeden van kwaad opzet is en dat alles in de richting van een accidentele brand wijst.

Samen met een branddeskundige heeft het parket ook een wetsdokter aangesteld. Het onderzoek loopt nog.

Corrigeer

NIEUWS