22 corona-besmettingen bij Mexicaanse topclub Cruz Azul

22 corona-besmettingen bij Mexicaanse topclub Cruz Azul

Foto: Cruz Azul

Bij de Mexicaanse topclub Cruz Azul zijn 22 besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld, zo meldde de Mexicaanse Liga MX zaterdag.

Het gaat om acht gevallen bij de mannen en veertien bij de vrouwenploeg. De besmette personen vertonen momenteel geen symptomen van de ziekte.

Bij de mannenploeg, die de start van het seizoen aan het voorbereiden is, worden de besmette spelers in quarantaine geplaatst in de hoofdstad Mexico-Stad. De besmette speelsters blijven ter observatie thuis. Vorige week had Cruz Azul al twee besmettingen gemeld, onder meer die van de Uruguayaanse international Jonathan Rodriguez.

Vanwege de coronapandemie werd het seizoen in Mexico eind mei definitief stopgezet, zonder een kampioen aan te duiden. Begin juli zal er na een oponthoud van vier maanden opnieuw gevoetbald kunnen worden. Dan wordt de Beker van Mexico gespeeld, een vriendschappelijk toernooi waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Op 24 juli gaat vervolgens de Mexicaanse competitie weer van start. De Bekerfinale tussen Monterrey en Tijuana wordt op 16 (heen) en 23 (terug) september gespeeld.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.