Vrouw kritiek na hevige brand in appartement bij Sint-Pietersstation in Gent: geen kwaad opzet.

Vrouw kritiek na hevige brand in appartement bij Sint-Pietersstation in Gent: geen kwaad opzet.

Foto: fvv

Gent -

Een vrouw van ongeveer 70 jaar ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis na een hevige brand op de gelijkvloerse verdieping van een appartement in de Sportstraat, bij het Sint-Pietersstation. Negentien bewoners worden opgevangen in een hotel en zullen maandag niet kunnen terugkeren naar huis.

Zondag omstreeks 15.50 uur kreeg de brandweer een oproep voor een brand in een appartementsblok met zes bouwlagen in de Sportstraat 148-170. “De elektriciteitskast op het gelijkvloers was helemaal weggesmolten”, zegt de officier van brandweerzone Centrum die de reddingsoperatie leidde.

“Toen we arriveerden, stond de inkomhal in lichterlaaie en was er hevige rookontwikkeling. De meeste bewoners waren al naar buiten gelopen, maar twee personen hebben wij moeten redden. Een van hen was gevlucht naar het balkon. Op de trap vonden we een oudere vrouw in bewusteloze toestand. Zij was zwaar verbrand.”

De vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere bewoner en een brandweerman raakten lichtgewond.

De bewoners werden geëvacueerd naar een hotel in de buurt. “Het volledige appartementsblok heeft zwaar te lijden onder rookschade en de inkomhal is verwoest. Het gebouw is onbewoonbaar verklaard”, aldus de brandweer.

Een parketdeskundige kwam ter plekke om de oorzaak te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen gaat het om een accidentele brand. Er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet.

Corrigeer

NIEUWS