Eerste voetballers in België met corona: twee Charleroi-spelers kwamen besmet terug uit hun thuisland

De Jupiler Pro League heeft zijn eerste corona-gevallen. Charleroi-aanvallers Mamadou Fall en Younes Delfi testten positief. De Senegalees en de Iraniër kwamen besmet terug uit hun thuisland. Ze gaan allebei in quarantaine.

Precies een week geleden stonden bij Charleroi de eerste fysieke tests op het programma. Alle spelers moesten eerst een verplichte coronatest laten afnemen. Nu blijkt dat twee spelers, de Senegalees Mamadou Fall en de Iraniër Younes Delfi, positief hebben getest. De twee ontbreken dan ook op de stage van Charleroi in Duitsland, net als Falls landgenoot Modou Diagne. Die is niet besmet, maar de verdediger reisde samen met Fall vanuit Senegal naar België en Charleroi wilde het zekere voor het onzekere nemen.

Ook Delfi raakte besmet in zijn thuisland – Iran staat qua aantal besmettingen en doden in de top tien wereldwijd – en reisde samen met zijn landgenoot Gholizadeh, maar die tekende wel present in het Duitse Kamen.

“Liever transparant”

“Dit is een lastige situatie voor ons”, reageert administratief directeur Pierre-Yves Hendrickx. “Beide spelers zullen in quarantaine gaan, maar wel individueel blijven werken aangezien ze allebei geen symptomen of last hebben.”

Charleroi verkoos om transparant te communiceren over de besmettingen bij beide spelers. “Het is geen makkelijke periode, maar iedereen moet er op een professionele en transparante manier mee omgaan. Ik zou verbaasd zijn mochten wij de enige club zijn waar er spelers positief hebben getest”, besloot Hendrickx.

Vorige week testten vijf spelers van Rode Ster Belgrado positief en eerder was dat ook het geval met een pak spelers in de Serie A. Ook de Engelse, Spaanse en Duitse hoogste divisies hadden al een paar positieve gevallen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.