Emma Meesseman en Washington Mystics ontvangen WNBA-kampioenenring

Emma Meesseman en Washington Mystics ontvangen WNBA-kampioenenring

Emma Meesseman heeft samen met haar team Washington Mystics zondag haar WNBA Championship Ring gekregen. Spelers en coaches kwamen samen tijdens een privéceremonie en ontvingen hun ringen.

Emma Meesseman, die afgelopen weekend in de Amerikaanse hoofdstad arriveerde, was net op tijd om haar Championship Ring te ontvangen. De Belgian Cat werd vorig jaar verkozen tot MVP van de WNBA-finale. Washington Mystics kroonde zich voor de eerste keer tot WNBA-kampioen door in de finale en na een nagelbijter met 3-2 te zegevieren versus Connecticut Sun.

De ringen hebben een gemiddelde van 120 diamanten met een totaal van 2,35 karaat, 6 op maat gesneden en 29 taps geslepen robijnen van in totaal 3,5 karaat. Er zijn ook 6 op maat gesneden saffieren, 1 ronde saffier en 16 prinsesgeslepen saffieren, die in totaal 3,15 karaat combineren. De ringen hebben een verbluffend totaal karaatgewicht van 9,0 karaat. Op de ring siert het Mystics DC-logo met op maat gesneden robijnen en saffieren. Gecombineerd staan de 6 op maat gesneden saffieren en 6 op maat gesneden robijnen symbool voor de 12 spelers in de selectie van het team met de unieke ronde saffier die hoofdcoach Mike Thibault vertegenwoordigt. De naam van de spelers wordt gemarkeerd bovenaan de linkerkant van de ring en boven het shirtnummer, dat is gemaakt met diamanten om hun bijdrage aan het kampioenschapsseizoen weer te geven. Het WNBA-logo neemt sierlijk de linkerbovenhoek in beslag. De linkerkant van de ring wordt aangevuld met een eerbetoon aan de geboortestad Mystics met iconische bezienswaardigheden in Washington, DC. Het Washington Monument, Capitol Building en Lincoln Memorial komen tot in de kleinste details tot leven. Het iconische logo bevindt zich bovenop de WNBA Championship Trophy met 6 diamanten.

Emma Meesseman en Washington Mystics ontvangen WNBA-kampioenenring

Rond de trofee en het logo staan 23 diamanten. Een ring van 29 toelopende robijnen vertegenwoordigt de 26 reguliere seizoensoverwinningen en de 3 gewonnen wedstrijden in de finale. Als aanvulling op de ring zijn er nog eens 90 diamanten en de teamtitel van 2019 WNBA-kampioen. De naam van de speler wordt gemarkeerd bovenaan de linkerkant van de ring en boven het shirtnummer, dat is gemaakt met diamanten om hun bijdrage aan het kampioenschapsseizoen weer te geven. Jostens werkte ook samen met de Washington Mystics bij het produceren van een officiële WNBA Championship-sieradencollectie waarmee de hele fan-community het WNBA-kampioenschap 2019 kan herdenken. Mystics-fans kunnen hun stukje franchisegeschiedenis vastleggen en dit historische moment herdenken door een aangepaste selectie van gepersonaliseerde fijne sieraden en verzamelobjecten voor kampioenschappen. Alle stukken in deze collectie zijn geïnspireerd op de Championship Ring van het team en zijn nu tijdelijk verkrijgbaar door online te bestellen op www.jostens.com/mystics.

De WNBA wil het reguliere seizoen in de IMG Academy Florida/Brandenton en zonder publiek op 24 juli aanvatten. De twaalf ploegen zouden één speelronde (22 speeldagen) voor de play-offs (oktober) betwisten. Emma Meesseman zit nu in quarantaine in Washington en kan individueel trainen. Begin juli is er het vertrek naar Florida/Brandenton. Daar verblijven de WNBA-teams ook in hun bubbel om zo het seizoen verder voor te bereiden.

Emma Meesseman en Washington Mystics ontvangen WNBA-kampioenenring
Emma Meesseman en Washington Mystics ontvangen WNBA-kampioenenring
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.