Toptennisser Zverev lapt quarantaine aan zijn laars en gaat feesten in Monaco, Kyrgios woedend

Toptennisser Zverev lapt quarantaine aan zijn laars en gaat feesten in Monaco, Kyrgios woedend

Alweer opschudding in het mannentennis. Alexander Zverev, één van de deelnemers aan de faliekant afgelopen Adria Tour van Novak Djokovic, trekt zich geen fluit aan van de veertien dagen zelfisolatie die hij nochtans plechtig beloofde strikt op te volgen. De Duitse nummer zeven de wereld zette afgelopen weekend vrolijk de bloemetjes buiten in een beachclub in Monaco.

LEES OOK. Wat zijn de gevolgen van positieve coronatest van Djokovic? Tennisser brengt met fratsen niet alleen zichzelf schade toe

Alexander Zverev was één van de toptennissers die vorige week publiekelijk door het stof ging na de uitspattingen op de Adria Tour van Djokovic. De Duitser lapte in Belgrado alle corona-regels aan zijn laars en was één van de tennissers die met Djokovic vrolijk ging feesten in een nachtclub in Belgrado.

In tegenstelling tot zijn maatjes Djokovic, Dimitrov, Coric en Troicki testte Zverev negatief op de Covid-19-test. Met de schrik vrijgekomen en lesje geleerd, zo zou je denken. “Ik bied mijn oprechte excuses aan bij iedereen die ik mogelijk heb geschaad door aan dit evenement deel te nemen. Zoals mijn dokters adviseren zal ik nu de richtlijnen van zelfisolatie opvolgen”, postte Zverev vorige week op zijn sociale media. Maar blijkbaar was Zverev nog niet uitgefeest want dit weekend doken beelden op van de fuivende Duitser in de Anjuna Plage Private Club in Monaco.

De hardleersheid van Zverev doet opnieuw vragen rijzen over de haalbaarheid van onder meer de US Open. De Amerikaanse toernooi-organisatie heeft strikte veiligheidsmaatregelen aangekondigd en zal alle tennissers gedurende de hele periode in een afgesloten bubbel afschermen. Maar wat als mannen als Zverev geen zelfdiscipline aan de dag kunnen leggen en die bubbel toch verlaten? Het was een vraag die onder meer Andy Murray vorige week al eens luidop stelde.

Nick Kyrgios, normaal gezien een ongeleid projectiel maar de voorbije weken schijnbaar de man met het meeste gezond verstand van het mannentennis, haalde alweer hard uit naar Zverev. “Ik zie steeds meer controversiële dingen gebeuren in de wereld, maar Zverev opnieuw de regels zien negeren stak er voor mij toch bovenuit. Hoe egoïstisch kan je zijn? Als je het lef hebt om jouw management in jouw naam een tweet te laten versturen om te zeggen dat je 14 dagen in isolatie gaat en je te verontschuldigen aan het publiek en hun gezondheid op het spel te zetten, heb dan op zijn minst de discipline om effectief twee weken binnen te blijven. Mijn god. Spendeer 14 dagen in het gezelschap van je vriendin! Jezus, de tenniswereld maakt me kwaad. Serieus. Hoe egoïstisch kunnen jullie allemaal worden?”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.