Nieuwe ecotunnels moeten na enkele weken al vervangen worden

Nieuwe ecotunnels moeten na enkele weken al vervangen worden

De aannemer zal de ecotunnels vervangen vanaf dinsdag. Foto: JDW

Nijlen -

De ecotunnels die in het wegdek van de vernieuwde Herenthoutsesteenweg zijn ingewerkt, vertonen gebreken. Enkele weken na de openstelling moet de aannemer ze alweer vervangen. Dat zal een tweetal weken duren, met de nodige overlast tot gevolg.

Bij de aanleg van de nieuwe fietspaden langs de Herenthoutsesteenweg werden drie ecotunnels aangelegd. “Dat zijn tunnels met een open rooster die ingewerkt zijn in het wegdek, zodat amfibieën de rijweg veilig kunnen kruisen. Het gaat dan onder andere om padden”, zegt schepen van Openbare Werken Paul Laurijssen (CD&V).

Maar kort na de openstelling op 5 juni kwamen gebreken aan het licht. “Na de beëindiging van de werken en de openstelling van de rijweg werd vastgesteld dat er zich problemen voordoen met de ecotunnels. Deze vertonen barsten. De aannemer zal ze de komende twee weken vervangen”, aldus de schepen.

Nieuwe ecotunnels moeten na enkele weken al vervangen worden
Al snel vertoonden de tunnels barsten. Foto: JDW

Zone vijftig

Daardoor zal er hinder zijn van dinsdag 30 juni tot en met vrijdag 10 juli. De ecotunnels situeren zich ter hoogte van huisnummer 186 aan het kapsalon, aan het kruispunt met Zwart Water en tweehonderd meter vóór het kruispunt met Zwart Water langs de kant van Nijlen.

De werkzaamheden worden telkens uitgevoerd op één rijvak zodat doorgaand verkeer steeds mogelijk blijft. Er is tijdens de werkzaamheden tijdelijk een zone 50 vanaf het kruispunt met de Looystraat tot de grens met Herenthout.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio