Man laat 7 kilo drugs leveren met de post: “Make-up voor mijn vriendin”

Man laat 7 kilo drugs leveren met de post: “Make-up voor mijn vriendin”

Foto: BELGA

Gent -

Een Gentenaar met Jamaicaanse roots had een origineel excuus klaar toen hij ondervraagd werd door de rechter: “ik vergeet veel door mijn epilepsie.” De man moest zich verantwoorden nadat 7 kilo drugs op zijn adres geleverd werden. Hijzelf verklaarde dat het over make-up voor zijn vriendin ging.

Het parket van Oost-Vlaanderen kreeg uit het niets een berichtje van de Amerikaanse douane. Een postpakketje met zeven kilo amfetamines, verstuurd vanuit Mexico, werd onderschept in Amerika. De eindbestemming: Gent. De politie bracht een bezoekje op de eindbestemming, waar ze de Jamaicaanse Gentenaar aantroffen. Zijn telefoonverkeer werd onderzocht, al snel bleek dat er al vorige leveringen gebeurd waren.

De man zelf verklaarde van niks te weten. “Ik dacht dat het make-up voor mijn vriendin. Zij vroeg me om de pakketjes te laten toekomen op mijn adres. En ik heb ook epilepsie, ik vergeet veel daardoor”, verklaarde hij in de rechtbank. Ook zijn advocaat volgde die stelling, hij vroeg een werkstraf voor zijn cliënt. Bij het Openbaar Ministerie kan hij alvast op weinig begrip rekenen. “Er zijn genoeg elementen die dat tegenspreken, zo is er sms-verkeer rond de tweede levering die een ander verhaal vertelt”, aldus het Openbaar Ministerie die een celstraf van 30 maanden vroeg en een boete van 8.000 euro. Op 8 juli zal de man zijn straf kennen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio