Opdringerige man valt Debby (20) minutenlang lastig op strand van Oostende: “Is een nee niet duidelijk genoeg?”

Debby (20) filmt moment dat opdringerige man haar minutenlang lastigvalt op strand van Oostende: “Is een nee niet duidelijk genoeg?” Video: Twitter

Oostende -

Een dagje in Oostende is voor de twintigjarige Debby en haar vriendin uitgedraaid op een nachtmerrie. Op een video die ze postte op Twitter, is te zien hoe de twee dames werden lastiggevallen door een opdringerige man. “Hij kwam uit het niks op mijn handdoek liggen en ging niet weg voor hij zijn zin kreeg”, schreef ze op Twitter. “Is dit nog normaal? Is een nee niet duidelijk genoeg?”

Het incident gebeurde vrijdag. De jongedame uit het West-Vlaamse Oudenburg had een vrije dag, en besloot om die samen met een vriendin te rustig besteden op het strand van Oostende. “We zaten er ongeveer anderhalf uur, van 16.30 uur tot 18 uur”, vertelt Debby aan onze redactie. Van rust was echter nauwelijks sprake. “In die periode werden we door maar liefst negen mannen lastiggevallen.”

De man die in het filmpje voorkomt, was de meest opdringerige. “Eerst kwam een vriend van hem tot bij ons om mijn gsm-nummer en Snapchat te krijgen”, aldus Debby. “Ik zei nee, want ik heb een vriend, en ik wilde ook niet dat die kerel tot bij mij kwam.” Daar had de man echter geen oren naar. Toen voor hem duidelijk werd dat hij niet onmiddellijk zijn zin kreeg, besloot hij op een bepaald moment zelfs om naast haar op een van de handdoeken te zitten.

“Ga weg”

Vanaf dat ogenblik begon Debby te filmen. “Ga weg”, valt meermaals op de beelden te horen. “Ik verstopte me achter mijn vriendin, aangezien ik niet wilde dat hij me aanraakte”, zegt de jongedame. Ze kreeg ook de smartphone van de man in de handen gedrukt om haar Snapchat-gegevens in te vullen, maar bleef weigeren.

Nadien raakte de situatie helemaal verhit. De man stond plots op en reageerde agressief op de dames. Intussen werd het geroep ook opgemerkt bij de nabijgelegen strandbar Blue Buddha Beachclub. “Een van de medewerkers riep naar ons of alles oké was”, vertelt Debby. “Ik had intussen ook gedreigd te politie te bellen.” Genoeg redenen voor de bende om er toch maar vandoor te gaan. “In totaal heeft de situatie een vijftal minuten geduurd.”

Bart Tommelein

Ook burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) zag reeds de beelden en reageerde geschokt. “Dergelijk gedrag aanvaarden we niet”, schreef hij op Twitter. “Indien we konden ingrijpen, hadden we hem onmiddellijk een plaatsverbod voor Oostende kunnen geven.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees