Nederlandse wereldkampioene shorttrack ernstig ziek op intensieve zorgen

Nederlandse wereldkampioene shorttrack ernstig ziek op intensieve zorgen

Foto: BELGAIMAGE

De Nederlandse shorttrackster Lara van Ruijven is tijdens een trainingskamp van de nationale ploeg in de Pyreneeën ernstig ziek geworden. Dat meldt de Nederlandse schaatsbond.

Volgens de KNSB is de situatie van de 27-jarige Van Ruijven stabiel maar nog wel kritiek. Ze ligt in een ziekenhuis in Perpignan. Van Ruijven verblijft al sinds eind vorige week in het ziekenhuis. Ze blijkt te kampen met een stoornis aan het auto-immuunsysteem. In de loop van het weekeinde ontstonden daarbij ernstige complicaties.

Bondscoach Jeroen Otter zocht Van Ruijven maandagochtend op in het ziekenhuis. “Haar toestand lijkt nu stabiel, maar is nog altijd kritiek”, herhaalt hij de woorden van de bond. Van Ruijven verblijft voorlopig op de afdeling intensieve zorgen.

Schouderoperatie

Van Ruijven, die recent een schouderoperatie had ondergaan, keek uit naar het trainingskamp. Na een snelle revalidatie zou ze voor het eerst weer op het ijs staan.

Lara Van Ruijven, geboren in Naaldwijk, behoorde in 2018 tot het team dat bij de Winterspelen van PyeongChang olympisch brons behaalde op de aflossing. Vier jaar eerder was ze bij de Olympische Spelen van Sotsji 2014 eveneens actief. Van Ruijven veroverde in maart 2019 in Bulgarije de wereldtitel op de 500 meter, haar specialiteit. Op die afstand is ze meervoudig Nederlands kampioene.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.