Will Tura viert 80ste verjaardag samen met heel Vlaanderen

Will Tura viert 80ste verjaardag samen met heel Vlaanderen

Binnenkort wordt Will Tura tachtig jaar, en dat viert hij met heel Vlaanderen op 11 juli. Foto: Alex Vanhee

Will Tura (79) laat zich binnenkort nog eens zien op het kleine scherm. Naar aanleiding van zijn nakende tachtigste verjaardag is hij te gast in de ‘Vlaanderen feest!’-special met Peter Van de Veire op Eén.

De verjaardag van Will Tura – né Arthur Blanckaert – is pas op 2 augustus, maar Eén zet de zanger een maand eerder al in de bloemetjes. Op 11 juli brengt de zender zoals elk jaar de Vlaanderen feest!-special, een muzikaal spektakel ter ere van de Vlaamse Feestdag. Daarin zal Tura zijn verjaardag vieren samen met onder anderen Clouseau, de cast van #LikeMe, The Starlings, Cleymans & Van Geel, Niels Destadsbader, Bart Peeters, Wim Soutaer, Lindsay, Regi en met heel kijkend Vlaanderen. Peter Van De Veire (49) leidt alles in goeie banen.

Toen Tura 75 jaar werd, nam hij met een groots openluchtconcert op de Grote Markt van Veurne afscheid van het publiek. Na duizenden optredens wou hij het kalmer aan doen. Sindsdien is hij nog zelden op televisie geweest, maar toch had hij zijn carrière nog niet helemaal stopgezet. Hij zou afgelopen voorjaar de concertreeks ‘Will Tura - Ronde van Vlaanderen’ doen. Door de coronacrisis zijn die shows verplaatst naar het najaar. Op dinsdag 27 oktober concerteert hij in Heist-op-den-Berg, en daarna volgen Hasselt, Gent en Antwerpen.

Op geheime locatie

De opnames van Vlaanderen feest! zullen er overigens anders uitzien dan gewoonlijk. De jongste jaren kwamen er telkens tal van artiesten zingen op de Grote Markt van Antwerpen. Dit jaar zal dat niet het geval zijn. Eén en de stad Antwerpen maken weliswaar een muzikaal programma met veel artiesten, maar alles zal op voorhand worden opgenomen, zónder publiek. De opnamelocatie in Antwerpen zal niet worden bekendgemaakt.

LEES OOK. Dominique Deruddere over ‘Hoop Doet Leven’: “Natuurlijk is het een hommage, Will verdient dat” (+)

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees