Seriemoordenaar ‘Golden State Killer’ pleit schuldig voor 13 moorden en tientallen verkrachtingen

Seriemoordenaar ‘Golden State Killer’ pleit schuldig voor 13 moorden en tientallen verkrachtingen

Joseph DeAngelo, de “Golden State killer” die in de jaren zeventig en tachtig Californië terroriseerde, heeft maandag in de rechtbank in Sacramento schuldig gepleit voor 13 moorden en verschillende verkrachtingen.

In 2018 beschuldigden de autoriteiten DeAngelo van ten minste 12 moorden, 50 verkrachtingen, en tientallen inbraken tussen 1974 en 1986.

Uiteindelijk was het een DNA-spoor op een plaats delict dat hem fataal werd.

Als onderdeel van een deal die door zijn advocaat met het openbaar ministerie was onderhandeld, moest de 74-jarige seriemoordenaar bekennen. In ruil laat men de doodstraf vallen. Hij riskeert 11 keer levenslang. Maar ontsnapt dus sowieso aan een executie als men die al zou willen uitvoeren.

LEES OOK. In de VS doen ze het al, in België straks ook? Hoe speurders moorden oplossen dankzij familieleden (+)

DeAngelo, die er verzwakt uit zag en in een rolstoel zat, werd door enkele van zijn slachtoffers die het overleefd hadden, uitgejouwd in de rechtbank.

De gewezen agent werd eerst beschuldigd van de moord op een jong koppel in 1978. Nadien werd hij ook aangeklaagd in andere gerechtelijke arrondissementen voor verschillende bijkomende feiten die jarenlang onopgelost waren gebleven.

Corrigeer

NIEUWS