Man die zich ’s nachts voordeed als chauffeur en studentes verkrachtte, krijgt 12 jaar cel: “Seksueel roofdier”

Man die zich ’s nachts voordeed als chauffeur en studentes verkrachtte, krijgt 12 jaar cel: “Seksueel roofdier”

Yassin B. (44) is dinsdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot twaalf jaar cel voor verschillende aanrandingen van studentes in Brussel. De voormalige chauffeur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB pikte de jonge vrouwen ’s nachts op en verkrachtte ze, vaak als ze dronken waren. B. moet zich ook vijf jaar ter beschikking houden van de strafuitvoeringsrechtbank.

De feiten vonden plaats tussen 2016 en 2019. B. reed ’s nachts rond in de buurt van de campus van de Brusselse universiteit ULB. Dat deed hij na zijn uren als buschauffeur bij de MIVB. Hij gaf zich uit als taxichauffeur en bood de dronken studentes aan om hen naar huis te voeren, maar hield ze vervolgens in bedwang en verkrachtte ze.

De klachten over aanrandingen regenden binnen bij de Brusselse politie. De dader bleef lang spoorloos, tot een speurder een overeenkomst zag tussen een controle van een auto die met lichten aan geparkeerd stond - een jonge vrouw zei toen dat ze bedreigd werd om seks te hebben met de bestuurder - en een “vriendelijke taxichauffeur” die vrouwen een rit naar huis voorstelde.

In november vorig jaar kon de man worden gevat, nadat een studente van de ULB ontvoerd en verkracht werd. Volgens de studente, die haar verhaal deed op de Facebookpagina ULB Confessions, werd ze op een zaterdagnacht na een doop opgehaald door een bestuurder van een grijze Citroën die zich voordeed als een bestuurder van de taxidienst Collecto.

Volgens de rechtbank handelde de man als een seksueel roofdier, altijd op dezelfde manier. Hij wordt beschouwd als een gevaar voor de samenleving. Zelf bekende Y.B. twee verkrachtingen en één aanranding.

LEES OOK. Man die rondreed aan campus om dronken studentes te verkrachten, legt voor het eerst bekentenissen af: “Ja, ik heb hen misbruikt, maar ik ben geen seksueel roofdier” (+)

Corrigeer

NIEUWS