Volgend seizoen geen verlengingen meer in Franse voetbalbeker

Volgend seizoen geen verlengingen meer in Franse voetbalbeker

Foto: Photo News

De Franse voetbalbond (FFF) heeft besloten komend seizoen in wedstrijden voor de Coupe de France, het nationale bekertoernooi, geen verlengingen meer te laten spelen. De uitzondering op de regel is de finale. Daar blijven de verlengingen wel behouden.

Vanaf de eerste ronde tot en met de halve finales zullen teams bij een gelijke stand na negentig minuten meteen aan de strafschoppenreeks beginnen. Dit systeem werd vorig seizoen al toegepast in de Coupe de la Ligue, die vanaf komend seizoen van de kalender verdwijnt.

Deze evolutie kan ervoor zorgen dat kleinere ploegen een grotere kans hebben om door te stoten. FFF-voorzitter Noël Le Graët wil op die manier ook de vele speelminuten van de spelers (lichtjes) doen dalen.

Het seizoen 2020-2021 oogt immers bijzonder vermoeiend voor de spelers. Na de nationale en Europese competities wacht in juni 2021 ook nog het dit jaar uitgestelde EK voetbal.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.