Twee gewapende minderjarigen terroriseren Sint-Amandsberg

Twee gewapende minderjarigen terroriseren Sint-Amandsberg

Foto: VUM

Lochristi / Gent -

Twee minderjarigen en een man (44) hebben de afgelopen dagen Beervelde en Sint-Amandsberg geterroriseerd. De drie uit Lochristi bedreigden hun slachtoffers met een vuurwapen om zo zaken te kunnen stelen, de politie kon ze vatten

Op 24 juni was een man nog enkele nachtelijke klusjes aan het uitvoeren in zijn garage in Beervelde, toen rond 01.15 uur er twee gemaskerde verdachten hem bedreigden met een handvuurwapen. De gemaskerde verdachten namen echter zonder buit te voet de vlucht. Een uitgebreide patrouille van de lokale politie kon hen niet terugvinden.

Enkele dagen later, in de nacht van 26 op 27 juni, probeerden de minderjarige criminelen het opnieuw in Sint-Amandsberg. Een fietser, die in de Waterstraat reed, werd tegengehouden toen hij voorbij het voertuig van de verdachten reed. Zij sprongen uit de wagen en bedreigden het slachtoffer met een wapen, hij moest zijn bankkaart en gsm afgeven. De verdachten hadden een bivakmuts over hun hoofd, maar het slachtoffer kon wel de nummerplaat van de wagen noteren. De Gentse politie voerde een onderzoek en kon de verdachten identificeren. Het gaat om een 44-jarige man en 2 minderjarigen, allen uit Lochristi. Bij een huiszoeking werd het wapen ook gevonden. De meerderjarige verdachte werd op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Gent. De man werd aangehouden. De twee minderjarige verdachten werden beiden geplaatst in een gesloten jeugdinstelling.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio