Verdachte van gijzeling Genkse jongen krijgt achttien maanden cel voor inbraak

Verdachte van gijzeling Genkse jongen krijgt achttien maanden cel voor inbraak

Een van de vermoedelijke plaatsen waar de 13-jarige jongen vastgehouden werd Foto: Raymond Lemmens

Genk -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Omar L. (24) veroordeeld tot achttien maanden cel voor een inbraak in een gokkantoor in Antwerpen. De twintiger zit momenteel in de cel voor zijn vermeende betrokkenheid bij de ontvoering van een 13-jarige jongen uit Genk.

Omar L. en Dimosthenis P. (25) waren in de vroege ochtend van 30 december 2019 via de kelder binnengedrongen in een gokkantoor aan de Franckenstraat in Antwerpen. Ze braken met een gele koevoet de gokautomaten open en sloegen met 9.585 euro buit op de vlucht.

Een politiepatrouille merkte hen even later op in de Lange Vlierstraat, vlakbij de Franckenstraat. Toen de beklaagden de combi zagen, zetten ze het op een lopen richting Scheldekaaien. Omar L. dumpte onderweg een rugzak en probeerde zich nog onder een auto te verbergen, maar dat lukte niet. Beide mannen sprongen dan maar in de Schelde in een futiele poging om aan de politie te ontkomen. Ze werden onderkoeld uit het ijskoude water gehaald.

De beklaagden ontkenden de inbraak. Ze beweerden dat ze op de vlucht waren geslagen, omdat ze hasj op zak hadden. De kleren die ze droegen, stemden echter overeen met de kledij van de inbrekers op de beelden van de bewakingscamera. In de gedumpte rugzak stak inbrekersmateriaal, waaronder een gele koevoet.

Omar L. werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar knipte op 21 februari zijn enkelband door. Wellicht omdat hij die dag bij de onderzoeksrechter verwacht werd voor een gedwongen DNA-afname. De twintiger is al uitgebreid gekend voor inbraken, drugsdelicten en inbreuken op de terreurwetgeving. Eerder deze maand werd hij aangehouden voor zijn vermeende betrokkenheid bij de ontvoering van een 13-jarige jongen uit Genk, die 42 dagen werd vastgehouden.

De rechtbank vond de schuld van beide beklaagden aan de inbraak bewezen. Omar L. kreeg achttien maanden cel, Dimosthenis P. een werkstraf van 180 uur. De buit van 9.585 euro werd verbeurd verklaard.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio