Twitteroorlogje tussen Boris Becker en Nick Kyrgios: “Ik hou niet van ratten”

Twitteroorlogje tussen Boris Becker en Nick Kyrgios: “Ik hou niet van ratten”

Boris Becker (52) heeft zich dinsdag gemengd in de polemiek rond het corona-toernooi van Novak Djokovic. De Duitse tennislegende (3x Wimbledon, 2x Australian Open, 1x US Open) nam het op voor Djokovic en zijn landgenoot Zverev en schoffeerde de Australiër Nick Kyrgios. Die gaf Boem Boem Becker meteen lik op stuk.

LEES OOK. Eerst woelwater, nu modelburger? Nick Kyrgios kant zich steeds duidelijker tegen de coronafratsen van zijn collega’s

Het Australische woelwater Nick Kyrgios (25) is zowat de enige proftennisser die publiekelijk de onbegrijpelijke fratsen van zijn collega’s op de Adria Tour durft aankaarten. Organisator Novak Djokovic en Sacha Zverev moesten het de afgelopen week ontgelden omdat ze alle corona-regels in de wind hadden geslagen, met veel besmettingen tot gevolg. Dat Zverev, zelf niet besmet, dit weekend de quarantaineregels aan zijn laars lapte door te gaan feesten in Monaco leidde opnieuw tot een boze tweet van Kyrgios.

“Opnieuw Alexander Zverev. Hoe egoïstisch kan je zijn? Als je eerst een bericht laat schrijven door je management waarin je belooft om veertien dagen in afzondering te gaan, blijf dan toch veertien dagen binnen. Laat je dan al die tijd door je vriendin vergezellen. Jesus man, this tennis world pisses me off.“

Enter Boris Becker. De Duitse tennislegende zit zelf niet verlegen om een boute uitspraak meer of minder en voelde de onweerstaanbare drang om het op te nemen voor zijn landgenoot Zverev. “Ik hou niet van ratten! Iemand die slecht spreekt over zijn medespelers is mijn vriend niet! Kijk in de spiegel als je denkt dat je beter bent dan ons Nick Kyrgios!”

De 25-jarige Australiër had zijn reactie al snel klaar. “In godsnaam, Boris, ik doe dit niet om te concurreren of omdat ik probeer iemand onder de bus te gooien. Het is een wereldwijde pandemie en als iemand de idioot uithangt als Alex, dan roep ik hem tot de orde. Simpel”

Een argument waar Boem Boem Becker weinig oren naar had. “We leven allemaal in een pandemie met de naam Covid-19. Het is verschrikkelijk en er zijn te veel doden gevallen. We moeten onze families en geliefden beschermen en de richtlijnen volgen, maar ik hou nog altijd niet van ratten.”

En het werd een lange virtuele rally. “Ratten? Om iemand tot de orde te roepen?”, retourneerde Kyrgios de bal opnieuw naar Becker. “Rare manier van denken voor een kampioen. Ik neem het alleen op voor de mensen. Mijn familie en families over de hele wereld hebben allemaal met respect het juiste gedaan.”

Vervolgens werd Kyrgios nog een beetje persoonlijker. “Die Boris Becker is nog een grotere donut dan ik dacht. Hij kan wel een volley raken, maar hij is duidelijk niet het scherpste gereedschap van de schuur.”

Becker werd er sarcastisch van. “Ik zou héél graag Nick Kyrgios zijn potentieel zien benutten en een grandslamtoernooi zien winnen. Hij zou een ongelofelijk rolmodel zijn voor de jeugd overal te wereld inzake gelijkheid/ras/nalatenschap. Wees een echte vent en laat eens iets zien.”

De laatste smash was voor Kyrgios. “Waarom heb je het plots weer over tennis? Dit heeft niks te maken met tennis. Zou die kerel die je beschermt niet beter een echte vent zijn en een soort van uitleg geven? En niet opnieuw zo’n middelmatig excuus dat opgesteld werd door zijn management.” Game, set en match.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.